A közelgő húsvétra készülődött Csanádpalota apraja-nagyja szombaton a helyi művelődési házban. A Fidesz palotai szervezete ugyanis családi napot tartott, melynek központjában az ünnepi készülődés állt. A jelenlévők különféle anyagok és technológiák felhasználásával többek között tojástartót, ablak- és asztaldíszt készíthettek, egyszóval mindent, ami a húsvéthoz csak kell.

Nyergesné Kovács Erzsébet

– A mostani eseményünknek az alapgondolatát a tavaly agusztus 20-ai programunk adta, mert akkor tartottunk első alkalommal városi szintű rendezvényt – nyilatkozta Nyergesné Kovács Erzsébet. Az esemény egyik szervezője hozzátette: akkor is felléptek különféle hagyományőrző csoportok, de volt kézművesvásár is, s ekkor tapasztalták azt, hogy a palotaiak igénylik az olyan közösségi megmozdulásokat, melyen az egész család részt vehet.

Szombaton a kultúrházba lépőket rajzkiállítás és különféle népi termékeket felsorakoztató kézművesek fogadták. A nagyteremben pedig maguk a látogatók is ollót, ragasztót vagy ecsetet fogva ügyeskedhettek. A színpadon egymást váltották a produkciók, az általános iskolások néptáncoltak, a szegedi Miniszínház társulata pedig a Csipike és Kukucsi című mesejátékot adta elő. Emellett a vendégeket – elsősorban a legkisebbeket – is táncba hívták.

Lengyel Alexandra Mercédesz a palotai Dér István Általános Iskola ötödik osztályosa. – Ünnepi tojástartót, valamint ablakdíszt csináltam, mindegyiket kiteszem majd otthon húsvétkor – árulta el a 11 esztendős kislány. Alexandra a közelgő ünnepben leginkább a locsolkodást szereti. – Édesanyámmal már nagyon várjuk a fiúkat, hogy hétfőn felkeressenek minket, az idén nem festett, hanem csokitojással kedveskedünk nekik – sorolta Alexandra.

Lengyel Alexandra Mercédesz

Munkatársunktól. K.