Több szempontból is izgalmas volt a szombati megyei derbi. A Kézilabda Szeged SE kispadján az a Gaál Adrienn adta ki a vezényszavakat, aki a két gárda legutóbbi mérkőzésén még a HLKC-t irányította. Viszont néhányan az egykori társak közül is már a Szegedet erősítik. Mindenki bizonyítani akart.

Talán emiatt is történt, hogy az első percekben pontatlanul játszottak a felek. 6 perc alatt mindösszesen két gól született és 1-1 állt az eredményjelzőn.

A vásárhelyiek nem tudták elkapni a fonalat, a Szeged pedig nem eresztette a csontot. Meglépnie egyik alakulatnak sem sikerült, fej-fej mellett haladtak a felek, amiből a félidő végére ugyan a Vásárhely jött ki jobban. A hazaiaknál Ilyés Lilla vitte a prímet, aki a 14 szerzett gól felét vállalta.

A fordulás után sem akart nagyon leszakadni a Kézilabda Szeged SE. A játékba remekül beszálló vásárhelyi kapusban, Aradi Edinában azonban minden labda elakadt, perceken keresztül gólképtelenné váltak a szegediek. Elől ezt igyekeztek is kihasználni Bartók Csaba tanítványai, akik volt, hogy 5 gólra is megléptek.

A KSZSE ugyan próbált zárkózni, négy perccel a vége előtt már csak két gól volt a hátrányuk, azonban a HLKC tartotta az előnyt, ráadásul a végén nagy rohanásba és kapkodásba kezdő szegediek több gólt is bekaptak a végén.

A Hódmezővásárhelyi LKC ezzel első hazai győzelmét szerezte Bartók Csaba vezényletével. A lányok azonban a jövő heti húsvéti szünet ellenére sem lélegezhetnek fel. Igazán nehéz meccsek várnak még Nagy Emeséékre, akik a folytatásban nem igazán hullajthatnak pontokat, ha ki akarják vívni a bennmaradást.

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 21. forduló
2017. április 8., 17.00, Balogh Imsi spcs.- 180 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 29-25 (14-12)
Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter
Versenybírók: Gyuris László, Vörös Bálint

HLKC: Ádász – Szűcs 4, Ilyés 10, Markos 1, Nagy 2, Török 4, Fazekas 1, Cs: Aradi (k), Balogh Vivien (k) Balogh Vanessza, Kandó, Földesi, Becsei 5, Klemm 2, Blaskovics, Horváth

Bartók Csaba vezetőedző: “Végre megszereztük az első tavaszi hazai győzelmünket, ehhez gratulálok a csapatnak. A mérkőzés első felében sok technikai hiba és labdaeladás csúszott a játékunkba. Ennek a visszaszorításával átvettük a meccs irányítását, és előnyünket a meccs végéig fokozatosan növeltük. A mérkőzésnek külön pikantériát adott a tavaszi átigazolási szezonban történt játékos-mozgás a két csapat között, ezek a játékosok mind a két oldalon extra teljesítményt nyújtottak. Két ponttal előrébb vagyunk, küzdünk tovább!”

Junior mérkőzés

Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 49-24 (26-13)

szcs