Ovisból nincs hiány Algyőn. A Szivárvány Óvodában jelenleg 200 kisovis jár, 8 csoportba osztva. A létszám pedig 2017 szeptemberére még ezt is átlépheti. Molnár Áron, a település polgármestere számolt be arról, hogy már azzal a kellemes „problémával” kénytelenek szembe nézni, hogy szeptembertől az ovi kinövi önmagát és megoldást kell arra találni, hogy mindenkit el tudjanak helyezni. A polgármester szerint ez kellemes megoldandó feladat egy település életében, hiszen Algyő nem öregszik, hanem inkább fiatalodik.

Jól példázza ezt az is, hogy a kétszáz fiatalból 150-en felléptek a szombat délelőtti programkavalkádon. Volt csoport, amelynek tagjai nyusziknak, méhecskéknek és pingvineknek öltöztek, a Maci csoport pedig táncos produkcióval igyekezte levenni a lábukról a nézőket. Gondolom nem is kérdés, hogy osztatlan sikert arattak.

A nagyobbak a Padlás című musicalből is előadtak egy részletet, szellemkeringőre hívó bevezetővel.

Ozsváth Lászlóné óvodavezetőtől meg tudtuk, hogy az 1999 óta működő Boldog Gyermekkor Alapítvány, amely az ovi égisze alá tartozik 10 éve szervez a maihoz hasonló rendezvényeket. A bevételeket pedig teljes egészében a gyerekek szabadidős tevékenységére fordítják. Kirándulások, füvészkerti és vadasparki látogatások és a gyermeknapi programok valósulhatnak meg a befolyt összegből, amelyet az önkormányzat és a GYEVIÉP is évről-évre kiegészíti.

Az óvoda jelenlegi rekordlétszámának köszönhetően az idei évben a megszokottnál több pénz gyűlt össze, közel fél millió forinttal támogatták a szülők és a résztvevők a szombat délelőtti rendezvényt.

A jó hangulat garantált volt. Ezt bizonyítják fotóink is.

szcs