A makói Kálvin téren rendszeres problémát jelent, hogy alig vagy egyáltalán nem lehet akkor autóval a tér szűk útján haladni, ha az ott lévő oktatási intézményekbe, illetve a közkonyhára érkező teherautók áruszállítás miatt megállnak. A több évtizede meglévő problémát most tudta az önkormányzat orvosolni. Egy 12 férőhelyes parkoló építését kezdték el a kérdéses területen. Az önkormányzat 1 millió forintból alakítja ki azt a 12 férőhelyes parkolót, mely megszünteti a közlekedési akadályt. A részleteket egy korábbi tudósításban olvashatja.

Czirbus Gábor

Egy másik fontos fejlesztés, hogy felújították az újvárosi Nyugdíjasklubot. Hétfőn adták át az épületet, amelyet több civilszervezet használ. Az épületet még az 1970-es években avatták fel, azóta – a tisztasági meszelést leszámítva – nagyon nem foglalkozott vele senki, így ráfért a felújítás. Mivel korábban óvodaként funkcionált az ingatlan, így a mellékhelyiségekben a kicsik méretére volt szabva minden, ezért elsősorban ezt kellett átalakítani. Emellett új vezetékeket, nyílászárókat is beszereltek a helyiségekbe. Megújult az előtér, modernizálták a konyhát. Még 40 – helyben gyártott – széket is vett az önkormányzat. Az összesen 3,25 millió forintos költséget a város állta.

Kádár József

Az önkormányzat idén 100 milliót költ járdák megújítására, s ennek keretében ezt a pénzt 8 egyenlő részre – ahány körzet van a városban – felosztották. A közbeszerzést már kiírták a kivitelezésre. A tervek szerint május elején indulhat a munka. Ez a 100 milliós beruházás csak a kezdet, a tervek szerint a későbbiekben folytatják. A munkát helyi vállalkozókkal végeztetik.

Toldi János

ÉR.