Szinte alig vagy egyáltalán nem lehet akkor autóval a makói Kálvin tér szűk útján haladni, ha az ott lévő oktatási intézményekbe, illetve a közkonyhára érkező teherautók áruszállítás miatt megállnak. A környéken lakók már több évtizede kérik az önkormányzatot, hogy találjanak valamilyen megoldást erre a problémára. Most jött el ennek az ideje, ugyanis hamarosan már a múltté lesz ez a gond.

Ugyanis egy 12 férőhelyes parkoló építését kezdték el a kérdéses területen. Erről tájékoztatta kedden a helyszínen a sajtó képviselőit Toldi János települési képviselő és Zsámboki Zsolt, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési referense. – Saját bőrünkön tapasztaltuk ezt a problémét, hiszen épp a kocsink előtt állt meg egy kisteherautó, így csak nagy ügyesség árán tudtunk mellette elmenni – mondta Toldi János.

Az önkormányzat 1 millió forintból alakítja ki azt a 12 férőhelyes parkolót, mely megszünteti a közlekedési akadályt. – Azt érdemes megjegyezni, hogy nem csupán az áruszállítók bénítják meg a forgalmat, hanem a gyerekeiket autóval az iskolába vagy a bölcsődébe hozó szülők is – folytatta a települési képviselő.

A leendő parkoló helyén korábban fák és rózsák álltak. Senkinek sem kell megijednie, ugyanis a növényeket nem vágtak ki, hanem gyökerestől kivették. Hogy mi lett a sorsuk, illetve milyen is lesz az autók számára kialakított új megállóhely, azt Zsámboki Zsolt itt részletezi:

##audio:3833##

Munkatársunktól. K.