Esztendők óta nagyon jó kapcsolatot ápol egymással a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja és a magyarcsanádi önkormányzat. Ennek köszönhetően számos alkalommal érkezett már különféle adomány a községbe. Kómár Mátyás, a makói máltaisok vezetője, illetve kollégái legutóbb hétfőn jártak Magyarcsanádon, hogy újabb segítséggel lepjék meg az ott élőket.

– Nem csupán a makóiakat, hanem a kistérségben élőket is segítjük, most nagyobb mennyiségben kaptunk tápszert, s ezt osztjuk szét a rászorulók között – nyilatkozta Kómár Mátyás. A csoportvezető kiemelte: a segítség mellett programokat is szerveznek, illetve részt vesznek mások rendezvényein, így legutóbb a makói Hagymaházban, illetve Apátfalván voltak tavaszvárón. Április 13-án 9 és 12 óra között a makói Liget utcában lévő központjukban tartanak húsvétvárót, délután pedig a Bajcsy-lakótelepre csábítják azokat, akik ünnepi ajándékokat, díszeket szeretnének készíteni.

– Még 2014-ben vettük fel először a kapcsolatot a makói máltaisokkal, s azóta is rendszeresen megfordulnak nálunk és sohasem üres kézzel érkeznek – vette át a szót a magyarcsanádi polgármester. Farkas Jánostól megtudtuk, hogy tavaly például palántákat kaptak a szeretetszolgálattól, melyeket a közmunkaprogram keretében el is ültettek az önkormányzat fóliasátrában.

Magyarcsanádra a máltaisoknak köszönhetően igen sok minden jutott, a már említett palántákon, a most kapott tápszeren, ruhákon és könyveken kívül még egy házőrző kutyus is. – Nagy sikere volt a korábbi almaosztásnak is, melyből számos hátrányos helyzetű család részesülhetett – folytatta Farkas János. A faluvezető kéréssel is fordult a máltaisokhoz: amennyiben hozzájutnak még különféle haszonnövények palántáihoz, azokat örömmel fogadnák, mivel bővítették a termesztésre szánt területet. – A korábban elültetett növények azóta szépen teremnek és a zöldséget nem csupán a rászorulók kapják meg, hanem még a község konyhájára is jut belőle – tette hozzá a polgármester.

Munkatársunktól. K.