“Bemutatkozásunk és eddigi tevékenységeink, élményeink felsorakoztatása után témánkat egy wor(l)d café nevű disputakörrel folytattuk, amelyhez szakértőket hívtunk meg: Fehérné Pásztor Katalint, iskolánk pályaorintációért felelős pedagógusát, Török Bélát, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának szakmai igazgatóhelyettesét.

Arra kerestük a választ ezen az érdekes beszélgetésen, hogy a pályaválasztás, valamint az egyedi és nagy lehetőséget nyújtó duális képzés a tehetségesnek, avagy a szorgalmasnak segít, kedvez, ad teret az életben való boldoguláshoz?

Vitaindító blokkunk után centrifugajátékkal, és bumm-játékkal elevenítettük fel e témában összegyűjtött érveinket, tapasztalatainkat, kifejezéseinket. Ezután következett a versenyvita, melyben mind az állító Mentalista csapat, mind pedig a tagadó Szorgalmista csapat kifejthette érvrendszerét arról, hogy a tehetség vagy a szorgalom fontosabb-e az életben való boldoguláshoz? Bár a közönség, s a bírói testület is a tagadó csapat érvei mellett döntött, megegyeztünk, hogy mindkettő elengedhetetlen az életben való boldoguláshoz.

Köszönjük aktív közreműködésüket a meghívott „vendégszereplőinknek”: Fehérné Pásztor Katalin, Török Béla, Kádárné Varga Szabina, Varga György.

Köszönjük iskolánk támogatását és vendégeink megtisztelő figyelmét és jelenlétét.

Tagjaink: Breznyik Hanna Sára, Igaz Henrietta, Molnár Georgina (7. b), Lőrincz Emma, Lőrincz Kata, Rikács Eszter, Görbe Sándor, Lovai Attila, Miskolczi Nándor (8. a).”

Forrás és fotók: Pallagi Beáta, az Almási Disputakör vezetője