Bagi Mátyás funkcionális tréner, a Vásárhelyi Televízió és a Bessenyei Ferenc Művelődési központ együttműködésében hamarosan elindulhat Vásárhely első TV-s tornája. A felek egy olyan műsort próbálnak megvalósítani, ami mindenki számára elérhető lenne, függetlenül kortól, nemtől és anyagi helyzettől.

Az egészségformáló műsor először a Vásárhelyi Televízióban lesz látható, majd interneten is közzé lenne téve. Olyan feladatok lesznek lefilmezve, amit bárki otthon is meg tud csinálni.

Tudjuk azt, hogy nagyon sok ember szeretne az egészségéért tenni, de nem teheti meg anyagi helyzete, kevés szabadideje miatt, vagy csak nem mer lemenni az edzőterembe. Mi most szeretnénk ezt megfordítani, és az edzőtermet vinnénk el mindenkinek a nappalijába, vagy a hálószobájába.” – mondta el Rókus Ákos, a Vásárhelyi Tv igazgatója.

Rókus Ákos

Ha a műsor segítségével mindenki heti 2-4 alkalommal, egyenként 15-20 percet az egészségére fordítana, akkor fél éven belül jelentős javulást tudnának elérni mind keringés, mind vérnyomás, mind pedig más egyéb egészségügyi területeken.

Az otthoni mozgás nem csak egy műsor lenne, hanem egy egész program. A tervek szerint az első adás előtt megszólítanák a leendő nézőket, hogy képet kapjanak arról, hogy hányan vennének részt a programban, hányan vállalnák azt, hogy rendszeresen követik Bagi edzéseit a televízión keresztül. A visszajelzők között ajándékokat is sorsolnának, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen nyeremények lesznek, illetve milyen formában lehet a véleményeket eljuttatni a projekt szervezőihez.

Szombat délután a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ tánctermében leforgatták a próbafelvételeket. A VTV szakemberei odafigyeltek minden technikai beállításra, a tréner és családja pedig a tőlük megszokott profizmussal tűrték a kamerák kereszttüzét.

Így folyt a próbafelvétel:

Ez a műsor kapcsolódna a vasárnapi ingyenes crosstraining edzésekhez is. Azok, akik még nem bátorkodtak ellátogatni vasárnapi tréningre, először otthon a négy fal között szeressék meg a mozgást, és ismerjék meg azt a sportolási formát, amit én közvetítek az emberek felé. A lehető legegyszerűbb funkcionális mozgásformákat szeretném az embereknek megmutatni, és szabályosan végrehajttatni. Mindig lesz benne kardio mozgás, guggolások, kitörések, keringésfokozás, törzserősítés és nyújtás.” – tudtuk meg Bagi Mátyástól.

Bagi Mátyás

 

Sz.Viktor