Az ülést Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki többek között arról is beszélt, milyen jó egy ilyen közösséghez tartozni, ahol mindent megbeszélhetnek egymással a tagok, kikapcsolódhatnak a különböző rendezvényeken és jól érezhetik magukat egy-egy ilyen összejövetelen. Szeretné, ha minél többeket bevonnának a jelenlegi tagok az olvasóköri társaságba.

Jelenleg 90 fős a taglétszám, de nagyon szívesen fogadják az újabb jelentkezőket is. A tavalyi évben számos rendezvényen vettek részt, ahol több mint 10 fővel mindig igyekeznek képviselni szervezetüket. Ilyen a pörköltfőző verseny, a Bodzási napok, a különböző városi rendezvények, előadások a Bessenyeiben, vagy éppen az Őszi Tárlat.

Emellett saját szervezésű programokban is bővelkedik, az egyesület. Megemlékeznek minden ünnepről, irodalmi délutánt tartanak és azért, hogy a magyar nóta ne halljon ki, minden hónap harmadik szerdáján nóta délutánt rendeznek. Itt elengedhetetlen kísérőnek egy kis jó citeramuzsika és tangóharmonika szó.

Pénzügyi szempontból is jó évet zártak. Evőeszközöket, tálat, kanalat és irodaszereket is tudtak pályázatnak köszönhetően vásárolni, emellett a rezsicsökkentést is sikerrel pályáztak. Tagdíjat nem szeretnének emelni, hiszen mindenki nyugdíjas, ezért igyekeznek megragadni az ilyen fajta lehetőségeket.

„Szeretnénk pályázatot benyújtani az olvasókör felújítására, akadálymentesítésre, ami már félig kész van, de további lehetőségünk nem volt, de nagyon szeretnénk ezt folytatni. Idén is tartunk anyák napi ünnepséget, ahol a Nádor utcai intézmény gyerkőcei adnak elő egy műsort, ahogy a mai alkalmon is. Idén is rendezünk gyermeknapot a Széchenyi téren, lufival, zsíros kenyérrel, szörppel, és ingyen ugráló várral várjuk majd a gyerekeket. Ezúttal május 26-án lesz ez a vidám nap” – avatott be bennünket a jövő terveibe Zsarkóné Sánta Zsófia, aki hozzátette, hogy Gyopárosra mennek majd ebben az évben kirándulni. A nyugdíjas bográcsparti is elmaradhatatlan, bár ezúttal nem a Visszhang utcai Olvasókörben, hanem a Csúcsi Olvasókörben lesz megtartva, így oda mennek. De lesz még rendezvény az idősek napja alkalmából, ahol gulyáslevessel kínálják a vendégeket és kiállítást is szerveznek. Tehát bővelkedik ez az év is programokban az újvárosiak számára.

 

RV