Bár csak volna, még egyetlen nap, ami arról szólna, hogy jelet küldjek, jelet hagyjak önmagamnak, a múltamban…”. Hangzik el a Végletek zenekar egyik dalában. A rajongók sokat énekelhették ezt az elmúlt pár évben, bízva abban, hogy lesz még egy nap, amikor hallhatják kedvenc zenekarukat élőben játszani.

A nap elérkezett, hiszen a Végletek öt év szünet után újra színpadra lépett. A visszatérés a New Penna Klubban valósult meg, ami teljesen megtelt, annyian voltak kíváncsiak a vásárhelyi zenekarra.

A koncertet nagy várakozás előzte meg, már az este elején hallani lehetett a banda által írt, jól ismert dalszövegeket. A hangulatot a Farkasvér zenekar alapozta meg, akiket szintén jól ismert a hódmezővásárhelyi közönség.

A Farkasvér zenekar

A bemelegítés után eljött végre a nagy pillanat, amikor a Végletek tagjai – Szögi Ödön – ének, Török László – basszusgitár, Fekete Benő – szólógitár, Horváth László – szólógitár, Kószó Péter – dob – elfoglalták helyüket a színpadon, és megkezdődött a buli, amire mindenki várt.

A Végletek zenekar

A kezek a magasba lendültek, a hosszú hajak elszabadultak, és egy igazi rock’n’roll buli vette kezdetét. A régi, jól ismert dalokat a közönség kórusban énekelte, az új dalokat pedig nyitott fülekkel hallgatták.

Nagyon jó volt újra színpadon lenni, hiszen nagyon régen játszottunk. Minden várakozásunkat felülmúlta ez a koncert. Megvoltak a maga kis hibái, rontásai, de ettől volt élő. Az új dalok mindig kakukktojások, de úgy gondolom, hogy jól fogadta őket a közönség. Csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, bár ehhez hozzá tartozik, hogy a közönség, aki ismer minket, kicsit elfogult, így nekik minden tetszik. Tényleg minden szuper volt, de nekünk le kell vonni a tanulságokat, hogy mit lehet még jobban csinálni. Ettől függetlenül, arra a szeretetre, ami körül vett bennünket, nincsenek szavak.” – mondta el Szögi Ödön, a Végletek zenekar énekese.

Szögi Ödön

Az énekestől megtudtuk, hogy a zenekar próbál megújulni, új koncertműsorral készülnek, és egy kislemez is tervben van, amit igyekeznek minél hamarabb összerakni. Több koncert is szervezés alatt áll, amikről a rajongók a zenekar Facebook oldalán tudnak tájékozódni.

 

Sz.Viktor