A Kossuth és Jászai Mari díjas színésznő, énekeső zenéjén nem egy generáció nőtt fel az idők során. A több, mint 40 éve a pályán lévő művésznő gyakorlatilag műfajt teremtett alkotásaival: magyar költők – többek között Babits Mihály, József Attila, Kányádi Sándor, Kukorelly Endre – verseit énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak – például Bródy János, Szörényi Levente, Tolcsvay László – megzenésítésében. Töretlen sikere talán abban rejlik, hogy lemezein és fellépésein is megteremti azt a hangulatot, légkört, amely elemi erővel hat a gyerekekre: szeretet, biztonság, odafigyelés árad előadásaiból.

„Kezdődhet a mulatság!” című koncertjéről, illetve a zene nyelvének hatásáról így nyilatkozott:

„Régi és új is dalok is megszólalnak a mai előadáson, előbbiek, biztos vagyok benne, hogy felidézik a jelen lévő szülők gyerekkorát, akik kicsikként hallgatták ezeket. Mindig a “Csiribirivel” indítok, nem maradhat ki soha a Micimackó – féle Boldog születésnapot, ugyanakkor a központi téma a család kialakulása lesz. Szükséges, hogy a kisgyerekek megtanuljanak, megismerjenek néhány ezzel kapcsolatos dolgot, hiszen legtöbben úgy tudják, hogy amikor egy gyerek megszületik, akkor alakul ki a család. Én arról énekelek nekik ma, hogy mi volt, mi történt, mielőtt ők a világra jöttek. Emellett a műsor menete alatt néhány dologra szeretném felhívni a figyelmüket, amelyek fontosak: az olvasás elsajátítására, az idegen nyelv tanulására. Az a tapasztalatom, hogy zenével a gyerekek könnyebben tanulnak, a verset is gördülékenyebben sajátítják el. Később, tinédzser korban aztán el is „veszítem” őket, de bízom benne, hogy amit gyerekként kaptak tőlem, később talán az érdeklődési körükben megmarad.”

A “Kezdődhet a mulatság!” előadást számos szülő és gyerek várta izgatottan. Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője kisfiával, Péterrel érkezett. “Halász Judit zenéjén nőttem fel, és mostanában kezdem Petit is megismertetni a művésznő dalaival. Nagyon szereti őket, kedvence a Micimackó és a Bóbita. Szívből örülök annak, hogy Halász Judit elfogadta a felkérést, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy olyan énekesnő. aki ennyi ideje a pályán van, és ilyen fantasztikusan foglalkozik a gyerekekkel, fellépjen intézményünkben. Peti érdeklődve várja az előadást,ez az első alkalom, hogy élőben láthatjuk a művésznőt.”

Varga Anikó és Péter

Acsai – Kazár Gabriella férjével, és 5 éves kislányaikkal, Lucával és Majával érkeztek Tótkomlósról az előadásra.“Otthon rendszeresen hallgatjuk Halász Juditot, ha megjelenik egy új albuma, azonnal megvesszük. Nagyon örültünk, hogy a közelben találtunk egy helységet, ahol fellép” – mondta Gabriella.

Acsai-Kazár Gabriella, Luca és Maja

A koncert első száma a “Csiribiri” volt, ezt követően Halász Judit azonnal bevonta a gyerekeket a mulatságba. Folyamatosan kérdésekkel fordult hozzájuk, a kicsik pedig boldogan választoltak arra a kérdésre például, mi volt, mielőtt ők megszülettek, szeretnek -e énekelni, tudnak -e kiabálni. Nem telt el sok idő, és jó néhány apróság táncra is perdült, a szülők lába ritmusra járt a székek alatt, tapsvihar és gyerekkacaj töltötte meg a BFMK-t. Egy igazán magával ragadó családi programban volt része a jelenlévőknek.

Zenészek:

Anti Tamás: akusztikus gitár, mandolin, ének;
Bartha Tibor: billentyűsök, hegedű, furulya, ének;
Födő Sándor: basszusgitár, ének;
FODO: dob, ütőhangszerek;
Móricz Mihály: gitár, ének

Ács Helga