A makói Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola tagintézménye. – Százhatvan gyermekkel foglalkozunk, akiknek a többsége tanulásban akadályozott, enyhe értelmi fogyatékos, de vannak nálunk értelmileg akadályozottak, valamint két csoportban súlyosan sérült tanulók – nyilatkozta Vargáné Szalados Klára tagintézmény-vezető. A legkisebbektől, vagyis az óvodásoktól kezdve egészen a szakiskolásig járnak diákok a Pápayba.

A legidősebb pápaysok két szakmacsoport közül választhatnak, vagyis kerti munkásnak, illetve lakástextíl készítőnek tanulhatnak. Mind a kettővel OKJ-s részképesítést szerezhetnek és ennek köszönhetően betanított munkásként tudnak elhelyezkedni. Nem csupán őket, hanem az iskola valamennyi gyermekét segíti a Fogadj el! Alapítvány.

– Az alapítványunk immáron tizenharmadik alkalommal szervezte meg a jótékonységi bálját, szombaton a Pulitzer kollégiumban vártuk a vendégeket – folytatta Vargáné Szalados Klára. Minden évben más és más célt tűznek ki, az idén a diákok életének a jobbá tétele érdekében báloztak. Vagyis a rendezvény bevételéből intézményi programot, illetve kirándulást terveznek.

Szombat este a Pulitzerben a Írisz Táncklub Makó Sportegyesület tagjai szórakoztatták a vendégeket. A fellépő csoportok igazi dél-amerikai hangulatot is varázsoltak a kollégium ebédlőjébe. A kis és nagy táncosok bemutatkozását a közönség lelkes tapssal jutalmazta.

Munkatársunktól. K.