Néhány játékot, például az autós lehetőségeket ülve kell végezni, de a legtöbb virtuális valóság játék állva történik. A test mozgásával vesz részt a vállalkozó kedvű az élményszerzésben. A mozgás behatárolt, hiszen a szemüveg zsinórokkal kapcsolódik más eszközökhöz és ez a mozgásteret csökkenti. De ezek a játékok úgy vannak kitalálva, hogy azokban a terekben, helyszíneken, ahol jelen van a játékos, ott van egy behatárolt játéktér, amiben jól lehet és érdemes is játszani.

Egy hullámvasútnál, óriáshintázásnál, ahol az ember könnyebben elveszítheti térérzékelését, van egy kisegítő lehetőség, hiszen korlát mellé állhat a játékos, ami ad egyfajta biztonságérzetet.

“Vannak olyan játékok melyeknél kiegészítők használhatóak. Ilyen a touchérzékelő, amit olyankor kell használni, amikor a kezünket is be kell vetni a játék alatt, akár fogni vele, vagy éppen lőni. A legváltozatosabb mozgásformák jönnek elő ezeknél a játékoknál. Van olyan lehetőség, ahol a teljes testet használjuk, ami egy kisebb fajta sportteljesítménnyel is felér. Akár kosárra dobásról legyen szó, vagy lufi kipukkasztásáról egy karddal, ha időre történik, akkor mindenképp erőteljes mozgást igényel” – hangzott el a műsorban Pacskó Noémitől.

Egy videoblogger páros készített egy nagyon látványos videót arról, hogyan is néz ki a virtuális valóság, milyen az abban eltöltött idő, és maga a játék. A PamKutya produkció által készített rövidfilmet itt tekintheti meg:

https://www.youtube.com/watch?v=AB8wQ4XPxHM

A Hello VR keddtől, péntekig 13 és 19 óra között, hétvégén 10-től 16 óráig várja a látogatókat Hódmezővásárhelyen, az Andrássy u. 10-12. szám alatt. Bővebb információkat a weboldalukon, a www.hellovr.hu címen, illetve a 06-30-354-6571-es telefonszámon kaphatnak.

 

RV