Egykoron egyszerű batyus összejövetelként indult, napjainkra pedig Maroslele egyik legnagyobb közösségi rendezvényének számít a helyi iskola bálja. – A végzős osztályunk az idén 25 főből áll, így ennek köszönhetően közel félezer vendég jött el szombat este a faluházba, hogy részt vegyen ezen a vidám mulatságon – tudtuk meg Németh Domonkos igazgatótól. Ez a szám meghaladta valamennyi korábbi bál közönségét, pedig már két évtizedes múltra tekint vissza ez az esemény. Olyan sokan jöttek el szombat este, hogy nem volt elég a nagyterem, még az oldalsó helyiségben is terítettek.

Nagy Ariella idén ballag el a lelei általános iskolából. – Már tavaly novemberben kezdődtek a táncpróbák, hogy erre a napra minden tökéletes legyen – mondta a keringő előtt a diáklány. Ariella Hódmezővásárhelyen a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban szeretné folytatni a tanulmányait, méghozzá biológia és kémia szakon. – A sikeres érettségit követően pedig egyetemre mennék, de még nem döntöttem el, hogy az orvosi vagy a jogi pályát válasszam – avatott be a részletekbe Nagy Ariella.

Ariella osztálytársa, Kiss Fanni a szegedi Gábor Dénes középiskola sporttagozatán tanulna a legszívesebben, mivel futball edző szeretne lenni. – Jelenleg a lelei csapatban játszom, mint védő, ez nálunk valahogy családi hagyománynak számít, hiszen nem csupán édesapám, hanem egykoron a nagymamám is ezt a sportot űzte – sorolta mosolyogva Fanni.

Ahogy a korábbi esztendőkben, így az idén is megválasztották az est sütikirálynőjét, illetve pálinkakirályát. Az édességfronton Ibolya mama, vagyis Forgó Ibolya diadalmaskodott egy régi recept alapján készített almás finomsággal. Az itókáknál pedig ismét nem talált legyőzőre Árva Béla, így az ő barackja lett a legjobb. De milyen az a Árva-féle pálinka? – azt magától Árva Bélától itt hallja:

##audio:3782##

Munkatársunktól. K.