Apátfalva

Apátfalván áprilisban a közmunkások kezdik el kijavítani a járdák hibáit. Számos utcában dolgoznak majd, így például a Rákócziban, a Kossuthban, a Nagyközben, az Arany Jánosban, a Széchenyiben, a Rózsában és a Hóvirágban. – Jelentősen csökkenti a költségeket, hogy nem csupán saját munkaerővel végeztetjük el ezt a feladatot, hanem az önkormányzat saját üzemében készített térköveket használjuk fel – árulta el Szekeres Ferenc polgármester.

Kiszombor

Apátfalvához hasonlóan Kiszomboron és Magyarcsanádon is a közmunkaprogram keretében kapott támogatásból kívánják rendbe tenni a legrosszabb állapotban lévő járdákat. – Önerő ráfordítása nélkül javítjuk így ki az Árpád, az Óbébai és a Tó utcában a hibákat – sorolta Szegvári Ernőné kiszombori polgármester. Magyarcsanádi kollégája, Farkas János elmondta: ahogy a korábbi esztendőkben, így 2017-ben is folytatják ezt a munkát, most összesen közel 800 méternyi szakaszon újulhat meg járda. Elsősorban a 43-as főút községi részén, valamint külterületen, a Bökény utcában.

Királyhegyes

– A Belügyminisztériumhoz most nyújtjunk be egy olyan pályázatot, mely segítségével tehetnénk rendbe a járdaink egy részét – nyilatkozta Martonosi György maroslelei polgármester. A számítások szerint közel 15 millió forintra lenne ehhez szükség. Csak abban az esetben valósulhat meg ez a beruházás, ha nyernek. Királyhegyes sokkal jobb helyzetben van, hiszen Lázár János miniszternek, a térség országgyűlési képviselőjének is köszönhetően 110 millió forintnyi állami támogatás érkezik a faluba. – Az összeg jelentős részéből, mintegy 70 millióból a járdáinkat javítjuk ki – emelte ki Horváth Lajos. A királyhegyesi polgármestertől ennek a részleteit itt hallja:

##audio:3780##

Magyarcsanád

Nagylakon a tavalyi esztendőben a falu egyik felében sikerült kijavítani a járdákat. – Az idén a másik részén, vagyis a vasút túloldalán folytatjuk ezt a munkát – nyilatkozta Locskai Zoltán. A nagylaki ügyvivő alpolgármestertől megtudtuk: az önkormányzat erre 3 millió forintot tudott elkülöníteni. Természetesen ehhez több kell, így pályázni szeretnének. Elsősorban a Szekfű, a Pacsirta, az Akác és az Orgona utca egyes szakaszain betonozzák újra a járdákat.

Munkatársunktól. K.