Makón szinte nincs olyan lakossági fórum vagy polgármesteri fogadóóra, melyen ne kerülnének szóba a rossz állapotban lévő járdák. Ezért az önkormányzat 100 millió forintot különített el arra a célra, hogy az idén rendbe tegyék elsőként azokat a szakaszokat, melyek a legkritikusabbak. Ennek kapcsán tartott szerdán sajtótájékoztatót az egyik érintett utcában, az Árpádban Czirbus Gábor alpolgármester és Siket Tibot, a polgármesteri hivatal műszaki csoportvezetője.

Arra törekedtek, hogy mind a nyolc választókörzetben egyenlő nagyságú összeg jusson erre a feladatra. Így 12,5-12,5 millióból újulhatnak meg a makói járdák. A program részleteit, valamint azt, hogy Czirbus Gábor körzetében pontosan melyik járdák is érintettek, azt az alpolgármestertől itt hallja:

##audio:3771##

A következő utcákban újulnak meg a járdák, illetve az egyes szakaszaik. 1-es választókerület: Baross, Kürt, Szerecsen. 2-es választókerület: Vásárhelyi és Alma. 3-as választókerület: Jókai, Vásárhelyi, Berzsenyi, Táncsics. 4-es válaszótkerületben: Kápolna, Berzsenyi, Bajza. 5-ös választókerületben: Platán utca és Nagyér sétány. 6-os választókerületben: Kálvin, Balaton, Hold, Mikes Kelemen, Tinódi utca, Lonovics sugárút és Bajcsy-Zsilinszky lakótelep. 7-es választókerületben: Árpád, Szegedi, Kont, Báró Jósika. 8-as választókerületben: Vörösmarty, Martinovics és Hargitai.

– Összesen hatvan helyi vállalkozónak küldtünk ki árajánlat-kérést, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után május első felében indulhat is a kivitelezés – vette át a szót Siket Tibor. A műszaki csoport vezetője hozzátette: a munkálatok egész nyáron át tartanak, de szeptember végére minden egyes utcában el kell vele készülni. A beruházás menetét Siket Tibortól itt hallja:

##audio:3770##

Munkatársunktól. K.