A diákok március 14-én érkeztek, és szombat délben indulnak haza. Októberben a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói jártak a délvidéken. Meglátogatták Zenta városát, voltak Bácson és Aracson is. A Határtalanul második részében pedig a vásárhelyi diákok látták vendégül a magyarkanizsai ifjakat.

A 35 diák és 4 tanár megtekintette a Corvin épületét, részt vett a március 15-ei ünnepségen, lovas programon voltak, de a környék településeit is bejárták.

Elég gyengén indult ez a kirándulás, de a végére egy remek élménnyé kovácsolódott. Jártunk Gyulán, ahol a vár nagyon nagyon tetszett. Vásárhely épületei lenyűgöztek, szépen fel vannak újítva, és még a városháza tornyába is felmentünk. Megnéztük a mártélyi tanösvényt, és szerintem életemben nem jártam még ilyen szép hgelyen. Pozitív élményeket szereztem, és örültem, hogy itt lehettem.” – mondta el Bicskei Zoltán, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Szakközépiskola diákja.

Bicskei Zoltán

A pénteki napon egy kötetlen beszélgetésen vettek részt a Határtalanul program részesei, és megosztották egymással tapasztalataikat, élményeiket. A este folyamán szó esett arról az útikönyvről is, amit tartalmazni fogja a diákok véleményét is.

A könyvben benne lesz a meglátogatott helyek ismertetője, a tanulók véleménye, és sok fénykép. Nem sok híja van a könyvnek, már csak vendég gyerekek véleményét kell beleilleszteni. Két példányban fogjuk kinyomtatni, egy a magyarkanizsai iskolának, egy pedig marad nekünk.” – mondta el Szani Marianna, a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola magyar, angol szakos tanára.

Szani Marianna

A tanárnő hozzátette, hogy szeretnék folytatni ezt a programot, és szívesen bejárnák Székelyföldet. Az ehhez szükséges pályázatok már készen állnak, és bíznak a pozitív elbírálásban.

Kiss Alexandra, Virág Zsófi, Szabó Zsófi és Csuka Levente októberben együtt voltak Tóthfaluban. Elmondásuk szerint legjobban a szakmai nap tetszett nekik, ahol az ottani szépkorúakkal készítettek lángost, fogatot hajtottak és megismerték a helyi kultúrát.

Szabó Zsófi, Csuka Levente, Kiss Alexandra, Virág Zsófi

 

Sz.Viktor