A makói Hagymatikum öt esztendeje várja a vendégeit. A megépítésénél azonban számos tervezett elem kimaradt, amiket most pótolni kívánnak. Erről, valamint a fürdőbővítéssel kapcsolatos lakossági konzultációról tartottak pénteken sajtótájékoztatót a helyszínen. Farkas Éva Erzsébet polgármester beszélt a fejlesztésről, melynek részletét tőle itt hallja:

##audio:3734##

A Hagymatikum új szárnyának látványterve

Dr. Nagy Jenő, a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának tagja már közel három évtizede szinte állandó vendége egykoron a régi, most pedig az új fürdőnek. Ennek köszönhetően ismeri a törzsvendégek véleményét és tisztában van azzal is, mit szeretnének, hogy megvalósuljon a bővítés során. Ezeket dr. Nagy Jenő itt ismerteti:

##audio:3736##

Ahogy korábban az új Makovecz-könyvtár építése esetében, úgy a mostani fürdőfejlesztés során is az önkormányzat számít a makóiak véleményére. Ezért konzultációra várják a lakosokat. A hamarosan a postaládájukba kerülő kérdőívet április 16-ig küldhetik vissza kitöltve. Emellett a következő helyekre kihelyezett gyűjtőládákba is bedobhatják: Hagymatikum, InfoPont, Erdei János Városi Sportcsarnok, Hagymaház és a városháza. Elektronikus formában is elmondhatják az elképzeléseiket a segíteni szándékozók, a város honlapján, a www.mako.hu-n találják meg a kérdőívet. Weszelyné Véghseő Henriett Mária közreműködésével indul a konzultáció, s a települési képviselő itt foglalta össze, számára ez miért fontos:

##audio:3733##

– Nem győzöm hangsúlyozni, hogy még a tervezési szakaszában van a beruházás, így mindenképpen figyelembe fogjuk venni a lakosok javaslatait, hiszen még időben vagyunk – vette át a szót Gergely Gábor. A Makói Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke szerint ez is segítségükre lesz abban, hogy egy messzeföldön is híres fürdőt üzemeltethessenek. Az ezzel kapcsolatos gondolatait itt hallja:

##audio:3735##

Munkatársunktól. K.