10.26: Mind a zárt, mind a nyílt testületi ülés véget ért.

10.25: A polgármester zárt ülést rendelt el.

10.20: Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben címmel pályázatot kíván benyújtani Makó hét másik önkormányzattal közösen. Az 500 millió forintos keretösszegből elsősorban a fiatalok tanulását, tanulmányi kirándulását, hátrányos helyzetű gyerekek felzárkoztatását lehet finanszírozni. A konzorciumban résztvevő települések: Makó, Ambrózfalva, Csanádpalota, Csanádalberti, Királyhegyes, Kövegy, Nagyér, Nagylak és Pitvaros.

10.18: A makói román önkormányzat a Szent György-napi báljuk megrendezéséhez 500 ezer forintos visszatérítendő támogatást kért a városi önkormányzattól. Ezt a grémium megszavazta.

10.15: Következő pontként a Hagymatikum bérleti díját csökkentik, erre a hamarosan kezdődő fürdőfejlesztés miatt van szükség. A fürdő és az önkormányzat között fennálló szerződést így módosították.

10.10: A Csipkesoron alakítanának ki egy olyan helyiséget, melyet a fiatalok használhatnának a szabadidő hasznos eltöltésére. Dr. Török Miklós (DK) úgy véli fölösleges egy újabb klubra költeni, hiszen a Deák Ferenc utcában már működik egy. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: ez átmeneti megoldás lenne, hiszen a későbbiekben megépülő Páger Mozi és Rendezvényházban kapna végleges helyet ez az iroda. Természetesen az új komplexum nem csupán a fiatalok, hanem mindenki előtt nyitva áll majd.

10.07: A pályázatra jelentkezni május 31-ig lehet A grémium a rendelettervezetet 10 igennel elfogadta.

10.05: Török Miklós szerint fölösleges olyan szakmára is kiírni a pályázatot, melyekre túlképzés van. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte: minden érintett féllel egyeztettek ennek kapcsán, azzal a céllal, hogy az április 30-ai kiírásra minden rendben legyen. Nem csak a szakembereket kérdezték meg a témában, hanem a diákok véleményét is kikérték.

10.03: – Tudomásul kell venni, hogy mi nem csak Makó számára szeretnénk szakembereket képezni, így a kamarával, illetve a vállalkozókkal is egyeztettünk, mik azok a hiányszakmák, melyekre most leginkább a térségben szükség van – fejtette ki Hadik György.

10.00: Dr. Hadik György (Fidesz): képviselőtársának módosító javaslatait már a bizottságok leszavazták, ezért nem érti, Török Miklós most az ülésen miért hozta újból elő őket. A rendelettervezet évekre szól, nem akarják esztendőről esztendőre módosítani, ezért általános irányelveket tartalmaz -tette hozzá Hadik György.

09.55: Dr. Török Miklós (DK) kiegészítő javaslattal élt ezzel kapcsolatban: ameddig az egyetemista kapja ezt az ösztöndíjat, addig kösse szerződés Makóhoz. Dr. Szabó Sándor, a jegyzői iroda vezetője szerint nem szükséges ez a röghözkötés, mivel úgy véli, ez visszavetné a pályázói kedvet.

09.52: Első napirendi pontként a Makó számít rád! programot tárgyalják. Az önkormányzat ezzel az új ösztöndíj-rendszerrel kívánja támogatni a fiatalokat. A sikeresen pályázók maximum havonta 30-30 ezer forintot kaphatnak.

09.50: A rendkívüli testületi ülést Farkas Éva Erzsébet polgármester megnyitotta. A 12 képviselőből jelen van 10, így a grémium határozatképes.

Munkatársunktól. K.