Még tavaly decemberben döntött úgy a magyar kormány, hogy a makói önkormányzat megkapja azt a több mint 5 milliárd forintot, melyből számos fejlesztést valósíthat meg. Ennek a támogatási összegnek egy része, pontosan 3 milliárd 390 millió forint meg is érkezett a város számlájára.

Összesen 2 milliárd 660 forintból épülhet meg az új Makovevcz-könyvtár, melynek február 17-én tették le az alapkövét. A munkálatok során nem csupán egy modern bibliotékája lesz a városnak, hanem az intézmény környezete is megújul.

Ezen kívül 600 millióból teljesen új köntöst, illetve új funkciókat is kap a Páger Mozi és Rendezvényház. Makó egyik legrégebbi Makovecz-épületére, a Hagymaházra is ráfér a felújítás, melynek a 130 millió forintos bekerülési költségét szintén átulta a magyar kormány. Hogy pontosan mire is költik el a 3 milliárd 390 milliót, azt Farkas Éva Erzsébet polgármestertől itt hallja:

##audio:3730##

A makói önkormányzat 100 millió forintot különített el járdák felújítására, megépítésére. Ennek kapcsán hamarosan közbeszerzési eljárást írnak ki a kivitelezésre. A következő utcákban újulnak meg a járdák, illetve az egyes szakaszaik. 1-es választókerület: Baross, Kürt, Szerecsen. 2-es választókerület: Vásárhelyi és Alma. 3-as választókerület: Jókai, Vásárhelyi, Berzsenyi, Táncsics. 4-es válaszótkerületben: Kápolna, Berzsenyi, Bajza. 5-ös választókerületben: Platán utca és Nagyér sétány. 6-os választókerületben: Kálvin, Balaton, Hold, Mikes Kelemen, Tinódi utca, Lonovics sugárút és Bajcsy-Zsilinszky lakótelep. 7-es választókerületben: Árpád, Szegedi, Kont, Báró Jósika. 8-as választókerületben: Vörösmarty, Martinovics és Hargitai.

Munkatársunktól. K.