A 2017-es évben a Mindszent Közéletéért Emlékérmet Bereczki Lajos kapta, akivel kapcsolatban a polgármester úgy fogalmazott, hogy nem csak három gyermeket és három unokát tart össze és terelgeti őket, hanem a település minden jó szándékú emberét is. Nagy szívének köszönhetően pedig mindent megtesz és mindig segít.

„Meglepő élmény volt ez számomra. Úgy érzem, hogy valóban tettem annyit a város érdekében, hogy megérdemlem a címet. Nagyon hálás vagyok érte. Igyekszem nagyon sokat segíteni akár a főzésekben is. Nem az a típusú ember vagyok, aki ellene fordul másoknak, hanem szeretek segíteni.” – fogalmazott a díjazott.

A délelőtt folyamán a Mindszent Város Ifjúsági Díjat is átadták, amelyet idén Tóth Laura kapott. A fiatal lány pszichológiát hallgat a Szegedi Tudományegyetemen, most harmadéves. Tudományos munkájáért, közéleti tevékenységéért és kiváló tanulmányi eredményéért kapta a díjat.

„Segédkeztem kutatásokban, a délutáni alvás hatását vizsgáltuk az emlékezetre és jelenleg a szavak feldolgozását vizsgáltam általános iskolásokon. Most diplomázok, de szeretnék maradni Szegeden mesterképzésen. Később pedig kutatói pályára mennék vagy tanácsadással foglalkoznék.” – árulta el Laura, aki köszönőbeszédében szülei és családja iránti háláját is kifejezte.

szcs