Zsúfolásig megtelt szerdán a kiszombori Ady Endre Művelődési Ház nagyterme. Olyan sokan voltak kíváncsiak a községi március 15-ei ünnepségre, hogy még a falak mellett is álltak az érdeklődők. Érdemes is volt feleresni a kultúrházat, hiszen színes programot kínáltak a fellépők.

A Karátson Emília Napköziotthonos Óvoda apróságai papírcsákóval, illetve pártával a fejükön léptek a színpadra. A Napsugár csoportot Baranyiné Gulácsi Zsuzsanna, Benák Gabriella és Becseiné Gulácsi Ildikó óvónők készítették fel. Az ovisok nem csupán énekeltek, szavaltak, hanem kis hangszerekkel is látványosabbá tették a bemutatkozásukat.

– Eddig bármi is történt velünk, királyok, elnyomók, diktatúrák jöttek-mentek, de mi, magyarok még mindig itt vagyunk – emlékeztetett a beszédében Szekeres Krisztián. A települési képviselő kifejtette: most együtt dobban a szívünk és közösen hajtunk fejet a máricus 15-ei hősök előtt.

A Dózsa György Általános Iskola hatodikosai, hetedikesei és nyolcadikosai – Kovács Andrea és Rácz Bernadett pedagógusoknak köszönhetően – egy kis történelem órával indították a jelenetüket. Ezt követően már a zene kapott kiemelkedőbb szerepet. A tanárokkal kiegészített iskola énekkar forradalmi dalokat énekelt, gitáron kísért Kovács Pál Vidor. Őket Rónainé Török Csilla készítette fel.

Munkatársunktól. K.