Minden évben a 4. osztályosok feladata a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában, hogy március 15-éhez közeledve ünnepi hangulatot varázsoljanak az oktatási intézményben. Ezúttal is így történt. Az alsó tagozat legidősebbjei zenés, verses összeállításukkal megmutatták az iskolatársaknak, pedagógusoknak, miért érdemes emlékezni ’48 hőseire.

Már hetekkel az ünnepség előtt elkezdődött a készülődés, nemcsak a műsor betanulásával, hanem osztályfőnöki órákon való beszélgetéssel, kokárdák, rajzok készítésével. Vagyis megismerhették a hősök életútját, átfordíthatták az ő példájukat a saját életükre. A felkészülésüket a tanító nénik segítették: Janovicsné Földházi Anett, Máté Hadár Zsuzsanna, Vajda Katalin, Karaszné Varga Magdolna és Koppány Enikő.

Az ünnepség kezdetén Hézső Magdolna igazgatóhelyettes köszöntötte a tanulókat, illetve mondott rövid beszédet.

„Iskolánk nagy hagyománytisztelő, mindig foglalkozunk az ünnepekkel. Ilyenkor megállunk egy pillanatra a rohanásban és emlékezünk. Az, hogy a márciusi ifjakra és az 1848-as eseményekre emlékezünk, mindannyiunk számára előnyt jelenthet, hiszen ezek a hősök, akik akkor a szabadságért küzdöttek, mindannyiunk számára példát adnak. Példát adnak arra, hogy a közösség mennyire fontos. Láthatják azt, hogy hittel, szorgalommal mennyi mindent el lehet érni.”

Az ünnepség zárásaképpen az iskola versenyeken sikereket elért tanulóit köszöntötték külön-külön. Mindazokat, akik szeptember óta sportban, közismereti tárgyakban, művészetekben kimagasló eredményt értek el egy-egy megmérettetésen. Mintegy 250 diákot, azaz az iskola tanulóinak körülbelül 2/3-át nevezték így meg. „Ők a mi kis hőseink” – fogalmazott az igazgatóhelyettes, jár nekik az elismerés.

ÉR.