A Délmagyarország Napilap évek óta negatív színben tünteti fel Hódmezővásárhely városvezetését és a kormányt, fogalmazott Cseri Tamás, és hozzáfűzte: „Szerintem most Botka László lakájmédiájaként viselkedik a Délmagyar, mikor arról cikkezik, hogy a belvárosunk üres lenne. Hiszen a Tornyai Városrehabilitációs Fejlesztés kapcsán gyakorlatilag az egész belvárost megújítottuk. Több milliárd forintot költöttünk arra, hogy méltó legyen a belváros a hódmezővásárhelyi emberekhez, és én úgy érzem, hogy a lakosság használja is ezeket a tereket, intézményeket.”

„Ha a Délmagyarnak Vásárhellyel vagy a kormánnyal kapcsolatos cikkeit, véleményeit nézzük, akkor – ezt megerősítheti, aki olvassa – elég sokszor találkozunk nagyon negatív hírekkel, tényközlésekkel. Az újság azt az oldalt mutatja meg, ami negatív fényt vet a városra vagy magára a kormányra. Minden szín alatt érzek egy nagyon erős negatív tónust a Délmagyarországban. Nemcsak az utóbbi pár hétben, hanem évek óta ” – fogalmazott Cseri Tamás.

A képviselő reakcióját itt hallgathatja meg:

##audio:3717##

A sajtóesemény apropója az új könyvtár létesítése volt. Az önkormányzat régóta tervezi, hogy egy teljesen új, modern épületet hozzon létre, amelybe a könyvtár átköltözhetne. A helyszínnel kapcsolatos több verzió is felmerült, korábban, a belváros átalakítása kapcsán látványterveket már közöltünk. Ezek az OTP, Református Ótemplom és Sarokház által határolt háromszögre vonatkoznak, de több elképzelés felmerült. Cseri Tamás hangsúlyozta, hogy az új könyvtárat mindenképpen a belvárosban szeretnék elhelyezni.

Az önkormányzat mindenképpen kíváncsi a lakosok véleményére is, nemcsak az elhelyezést, hanem a funkciót illetően is. Ezért egy konzultációt indít a város április 1-jével. A kérdőív elérhető lesz a város honlapján, facebook oldalán, illetve a polgármesteri hivatalban és a Németh László Városi Könyvtárban papírformátumban is lehet igényelni a kérdőívet.

ÉR.