15:40: Vége a nyílt ülésnek, zárt ülésen tárgyalnak a képviselők.

15:30: – A Mártélyi Élmény Sport Pub szálláshellyel bővülne, amihez plusz 484 négyzetméternyi területet bérelne az önkormányzattól. Itt parkolót és játszóteret alakítana ki a vállalkozás – ismertette Borsos József. A bérleti díj összesen havi 7233 forint. A szerződést 10 évre kötik meg, az ötödik év végén felülvizsgálják a díjtételeket.

15:19: Pályázatot írt ki az önkormányzat védőnői pozíció betöltésére. Összesen hárman jelentkeztek. A testület úgy határozott, hogy a 25 éves, friss diplomás Monek Eszter látja el április elsejétől 2018. április 30-ig heti 30 órában a védőnői feladatokat.

15:10: Április 24-25 az óvodai beiratkozás időpontja a Mártélyi ÁMK Óvodában – döntött a grémium.

15:06: A helyi polgárőrök működési támogatást, valamint a szolgálati gépjármű adójának megtérítését kérték az önkormányzattól. A képviselők megszavazták ezt.

14:57: Bruttó 25 ezer forintról 30-ra emelkedik a képviselők havi tiszteletdíja – ezt 6-1 arányban szavazta meg a grémium.

14:51: Elfogadták az Ifjúsági és Népjóléti Bizottság 2016-ról szóló beszámolóját.

14:33: – Közel 200 millió forint Belügyminisztériumi forrást költöttek Mártélyra 2016-ban – tájékoztatott Szilágyi Tamás szakmai tanácsadó. Az összegből az óvodát és a kerékpárutat újították fel, valamint Egészségházat alakítottak ki.

A települést nagyban érinti a 47-es északi elkerülő út építése, a Vásárhely és Mártély közötti útszakaszon is zajlanak a munkálatok. A beruházás a tervek szerint halad, várhatóan 2018 májusára ér véget.

A jövőre nézve több pályázatot benyújtottak. A külterületi dűlőutak 1,2 kilométer hosszan újulnának meg, összesen 66 millió forintból. TOP-os forrásból, mintegy 200 millió forintból a település kerékpárútját bővítenék, a Főtérről a Kossuth utcáig önálló kerékpárút épülne. Ezen kívül a Községház utcán mindkét oldalon kerékpársávot alakítanának ki, valamint korszerűsítenék az ott lévő biciklitárolót. Három helyen biztonságos gyalogos- és kerékpáros átvezetést is megvalósítanak. Jelenleg a pozitív elbírálásra várnak.

A további célok között szerepel 52 millió forintból az ökoturisztika fejlesztése, valamint 20 millió forintból a helyi konyha rekonstrukciója. 40 millió forint már érkezett a Boldogasszony házacska kialakítására.

14:27: A Mártélyi Polgárőr Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület beszámolója következett. Rózsa Szilveszter elnöktől megtudtuk, minél inkább fejleszteni szeretnék a szervezet munkáját.

Borsos József: az egyesület egy olyan berendezéssel bír, amivel baleseteknél hozzá tudnak járulni a járművek felfeszítéséhez. Ilyen eszközzel nagyon kevés kistelepülés rendelkezik.

14:21: – 2016-ban összesen 16 bűncselekmény történt Mártély közigazgatási területén. Ez kiemelten jónak számít, ugyanis 2010-ben ez a szám még 45 volt – ismertette dr. Harkai István, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője. Hozzátette, a cél, hogy ezt tovább csökkentsék, egy bűncselekményt se kövessenek el a községben.

14:18: – Tavaly öt tűzeset és tizenöt műszaki mentés miatt vonultak a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei Mártélyra – tájékoztatott Szilágyi Szabolcs. A parancsnokhelyettes elmondta, a vásárhelyiek nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Mártélyi Polgárőr Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesülettel. Ők 15 alkalommal avatkoztak közbe.

Pótári Mihály képviselő megköszönte a tűzoltók munkáját.

14:10: Borsos József polgármester megnyitotta az ülést. A grémium határozatképes.

Megyeri József

Napirend:

Beszámoló a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda tevékenységéről

Beszámoló az Ifjúsági és Népjóléti Bizottságra átruházott szociális hatáskörök 2016. évi gyakorlásáról

Közbeszerzési terv elfogadása

Egyebek