Esélyeshez méltóan kezdett a Vásárhely, igencsak megszorongatták védekezésben riválisaikat. A sok szerzett labda pedig gyors kosarakat hozott, így három perc után 15-4-re húztak el a hazaiak. Ezután még egy lapáttal rátettek Vas Péterék, akik gyorsan egyértelművé tették, hogy nagyon meg akarják nyerni a mérkőzést. Ezt jól bizonyította, hogy az első játékrész végére 17 egységgel léptek meg ellenlábasaiktól.

Hasonlóan indult a következő negyed is. Genal villant néhányat, pikk-pakk 15 pont került a neve mellé. A differencia azonban nem igazán akart duzzadni, ennek első sorban a fővárosiak védekezésének javulása volt az oka. Ennek ellenére nem forgott veszélyben a vásárhelyi vezetés: félidőben 61-42-t mutatott az eredményjelző.

A félidő után úgy tűnt, hogy a Kaszások gárdája már csak a tisztes helytállásra pályázik. Igencsak leült ekkor a mérkőzés irama, ami a Csongrád megyeieknek kedvezett, akik szépen lassan begyűjtötték 80. pontjukat is. Genal és Szabó lépett elő a gólgyáros szerepébe, közülük az irányító  a periódus végére már 22 egységet regisztrált.

A végjáték nem tartogatott meglepetést, a Hódmezővásárhely magabiztos kosárlabdát mutatva gyűjtötte be 13. győzelmét az idényben, úgy hogy a kezdő csapatból éppen csak hírmondónak maradt valaki a pályán. Pavlovicékat azonban nem kellett félteni, ragyogóan megoldották a feladatot, még a 100 pontos határt is átszelték. Többször megrázta magát a nemrégiben Szegedről igazolt Molnár Bence is, akinek jó meglátásain túl a célzással sem volt sok problémája.

Vásárhelyi Kosársuli – Óbudai Kaszások 109-62 (39-22, 22-18, 23-10, 25-12)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Sallai I., Domán I. és Bács Cs.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző.

Kosársuli: SZABÓ 21/3, Kelemen 7/3, VAS 13/9, Varga 11/6, GENAL 21/3.Csere: PAVLOVIC 14, MOLNÁR 11/3, Béres 2, Rostás 8, Kis Molnár -, Tóth-Baranyi 1. Edző: Utasi Gábor

Óbudai Kaszások: LAKOSA 19/6, Gorzsás 5, Molnár 4, Kollár 4, Nagy 3/3.Csere: Korona 12/6, Sebők 2, Zrínyi 8, Van der Meer -, Vámos 5/3.Edző: Nagy Bálint

Utasi Gábor: “Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, mert ezzel bebiztosítottuk a helyünket a felsőházi rájátszában. Sikerült kontrollálnunk a meccset az első pillanattól kezdve, és most a találkozó teljes egészében azt játszotta a csapat, amit és ahogy kértem tőlük. Gratulálok a csapatomnak!”

Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Fotó: Kocsis Alíz