Létai Ferenctől, a panzió tulajdonosától megtudtuk, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikert aratott a Kentaur Panzióban megrendezett farsangi mulattság. A résztvevők ez alkalommal is kitettek magukért, ötletesebbnél ötletesebb jelmezekkel rukkoltak elő. Volt, aki szupernagyinak öltözött, de találkozhattunk a Star Wars hőseivel, a Minyonokkal, utcalányokkal, egy falusi orvossal, valamint két Hupikék törpike is integetett a sorok közül.

A jelmezes bemutatkozáson többen egy rövid produkcióval készültek, amiket a közönség nagy tapssal honorált. A zsűri tetszését végül egyhangúan a falusi doktor nyerte el, aki jutalmul a páciensével egy vacsorát és wellness napot tölthet el a panzióban.

A „józan paraszti ész” alapján a jelmezeket magunk készítettük. Nem keresgettünk az interneten, és nem próbálkoztunk jelmezkölcsönzőben sem. Ez már nem az első lovasfarsangunk, de most öltöztünk be először. A jövő évre vannak már halvány ötletek, hogy milyen jelmezt öltünk, de ez még maradjon titok. A nyeremény vacsorát és wellnesst a közel jövőben kiélvezzük.” – nyilatkozta az idei nyertes páros, Rácz-Balogh Sándor és Nagy Zsuzsanna.

Nagy Zsuzsanna és Rácz-Balogh Sándor

Az est folyamán egy bemutatót láthatott a nagyérdemű Czuczi Patrik és Késmárki Vanessza versenytáncosok műsorából, akik a Szentesi Silver Táncsport Egyesület versenyzői.

A farsangoláson részt vett Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke is, aki kiemelt szerepet kapott a zsűrizésben.

Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy itt lehettünk. A lányom, Luca is versenyszerűen táncol a szentesi egyesületben, így a táncos produkció különösen érdekelt. A zsűrizésben a kreativitást, a jelmezek hűségét a valósághoz és az eredetiséget vettem figyelembe.” – mondta el Kakas Béla.

Kakas Béla

A lovasbálba mindenkit szeretettel vártak. A Kéktói Ménes is nagy létszámmal képviseltette magát a programon. Vacsorára tárkonyos ragulevest és sültes tálat szolgáltak fel. Az estet össznépi mulatozással zárták, amihez a zenei alapot a Coco Bongo zenekar szolgáltatta.

Sz.Viktor, Megyeri József