Az év első negyede nem múlhat el Mindszenten az óvodabál nélkül. 2017-ben pedig kerek, 10. évfordulóját ünnepelhette a népszerű rendezvény.

Egy évtizeddel ezelőtt nemes cél hívta életre a jótékonysági bált. Egy akkor bevezetett szabályozás miatt üresen maradt a Károly Óvoda udvara. A korábban ott található játékok nem feleltek meg a bevezetett magyar szabványnak, így leszerelték őket. Az oviudvar azonban játékok nélkül elég sivár, tudták ezt a pedagógusok is, így életre hívták a jótékonysági bált.

Az első években az udvar szépítése és fejlesztése kapta a főszerepet, a befolyt összeget erre fordították. Az eredmény pedig nem maradt el, az udvar megújult és megszépült, gombamód nőttek ki a földből a vadonatúj játékok. A cél teljesült, a bál népszerűsége azonban töretlen maradt. Az elmúlt években már a csoportszobák bútorzatának fejlesztése került előtérbe. Fekvőágyakat vásároltak, de a csoportok fejlesztőjátékaira is költöttek – tudtuk meg Korom Éva Andrea intézményvezetőtől.

„Szeretnénk megköszönni a támogatást mindenkinek. A tombola felajánlásokat és a szülők segítségét is, akik a sütemények nagy részét készítették és az előkészületekben is rengeteget segítettek.” – tette hozzá.

A tizedik alkalommal megrendezett bál bevételeiből pedig egy újabb csoportszoba lehet majd kicsivel modernebb.

A háromszáz fős bál garancia erre és a jó hangulatra is.

A hagyományoknak megfelelően az nagycsoportosok műsorával kezdődött a mulatság. A Gomba és a Napocska csoport 40 fővel képviseltette magát. A lányok mulatós dallamokra ropták, a fiúk viszont a rockosabb vonalat választották és motorokkal igyekeztek mókásan zavart kelteni. A vége azonban nem lehetett más a produkciónak, mint egy fergeteges közös buli, amit a közönség részéről tapsvihar követett. Ennek elülte után pedig a jubileumi alkalomra készült torta is előkerült.

A hibátlan estét egy hibátlan vacsora követte, de nem maradt el a szintén hagyományosnak nevezhető óvodapedagógusi műsor sem és tombolahúzás sem.

Az pedig ez alkalommal sem kétséges, hogy a felkelő nap néhányakat még a sportcsarnokban ért.

szcs