9 órától az óvodások az első osztályosokkal együtt láttak munkához. Közös éneklés után a tavaszról beszélgettek, majd finom motorikát és  szem-kéz koordinációt fejlesztő játékos feladatokat végeztek. Az órát mese és ahhoz kapcsolódó rajzos illusztráció színesítette.

10 órától az óvodások az első osztályosok testnevelés órájához csatlakoztak, ahol vidám, zenés bemelegítéssel kezdtek, majd rendgyakorlatokkalis megismerkedhettek.Az órát állatutánzó feladatokkal folytatták és kipróbálhatták magukat egy akadályokkal tarkított pályán az iskola jól felszerelt tornaszobájában. Az óra vicces játékkal fejeződött be.

Az utolsó órában a negyedikesekhez látogattak el a leendő elsősök. A közös foglalkozáson először énekeltek, táncoltak, majd térbeli gólyát készítettek. A kicsik körében nagy tetszést aratott az interaktív tábla. Gryllus Vilmos dalaira „gólyaröptetéssel” zárult a közös délelőtt. Az ovisok nagyon érdeklődőek, kíváncsiak voltak  és szemmel láthatóan jól érezték magukat, bár kicsit elfáradtak. Reméljük, szeptemberben  iskolánkúj kisdiákjaiként köszönthetjük őket.

Forrás és fotók:

Patyi Éva

tagintézmény-vezető