Az ünnepség kezdetén Mihály Ferenc települési képviselő köszöntötte a nőket egy Labozár Antaltól vett idézettel, majd az Akropolis Táncszínház lépett a színpadra. Ők az elmúlt években amatőr társulatból, számos díjat és elismerést birtokló együttesé váltak. Tőlük operafeldolgozásokra, illetve populárisabb dallamokra is tekinthettünk meg koreográfiákat, melyeket Kerek Attiláné művészeti vezető tanított be nekik.

„Sűrűn lépünk fel együtt, nagyon ügyesek, szerények és lelkesek ezek a fiatalok. Mindig megküldik, hogy az aktuális előadásra milyen táncokkal készülnek, és én ez alapján állítom össze a műsoromat. Szeretek velük együtt dolgozni, mert roppant fegyelmezettek és tehetségesek” – tudtuk meg Vajda Júliától, aki a táncosok műsorát követte a színpadon. Tőle musicaleket, örökzöld melódiákat és operetteket hallhattunk.

A Hair musicalből, Kálmán Imre Csárdás királynőjéből, és az Anconai szerelmesek komédiából is csendültek fel dallamok Vajda Júlia operaénekestől, aki jelenleg is a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Jelenleg a Parázsfuvolácska című darabban játszik és jövőhéten kezdődnek el a Faust próbái.

Az Évszakok című előadás zenei részét olykor prózai előadás törte meg, melyet a Genéziusz Színház tagjainak prezentálásában láthattunk. Természetesen komikus részek voltak ezek, megjelent például, a jól ismert Hacsek és Sajó is a színpadon.

„Legyenek boldogok, érezzék jól magukat a bőrükben, családjukkal, gyermekeikkel, unokáikkal – ki milyen korú – de a legfontosabb, hogy legyenek önmaguk” – ezt üzente és kívánta a hölgyeknek Vajda Júlia operaénekes.

 

RV