A most indult munkálatoknak köszönhetően hőszigetelhetik az épületet, megújulnak a gyermekeket fogadó szobák, a szociális helység, új padlóburkolatot és vizesblokkot alakítanak ki. Vakolatjavítások, falfestések és a kazánház környékének renoválása, valamint a belső udvari járdák helyrehozása is tervben van. Egy új villámvédelmi rendszert is kiépítenek a bölcsőde területén – ismertette az elvégzésre váró feladatokat Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

Nagyon nagy szervezést és előkészületeket igényelnek ezek a munkálatok, hiszen közben a gyerekek és a szakfeladatot ellátó személyek is az épületben tartózkodnak. Csoportok összevonásával, és egy-egy részegység átadásával lépésről-lépésre történik meg a felújítás.

A Területi Operatív Programnak köszönhető a renoválás, közel kétszáz millió forintot költhetnek az intézményre, amely Európai uniós forrásból és az önkormányzattal közösen valósulhatott meg.

A vásárhelyi bölcsőde megyei szinten az egyik legnagyobb létszámú intézmény, 164 gyermekkel foglalkoznak. A felújítást még ebben az évben, november végére be szeretnék fejezni.

sk