A Nőnapi Koncerttel immár 20 éve köszöntik a zeneiskola pedagógusai és növendékei a hölgyeket. Ezen belül pedig 10 éve adják át a Gyűrű-díjat, amelyet a vásárhelyi, Vásárhelyhez köthető énekesek, előadók, tanárok, illetve a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola növendéke is megkaphatja, mindazok, akik az énekes, zenés kultúrát népszerűsítik tehetségükkel.

A díjat háromtagú zsűri ítéli oda, amelynek elnöke Berei Erzsébet, másik két tagja pedig Bátki Fazekas Zoltán és D. Szécsi Edit.

Az idén Kovács Zoltán énekművész kapta a Gyűrű-díjat, amelyet Berei Erzsébet adott át neki a koncert felén.  Az énekes 1991-ben költözött családjával, a délszláv háborúk elől a vajdaságból Hódmezővásárhelyre. Gyermekei is már itt születtek. Tagja volt a Szegedi Nemzeti Színház énekkarának. 2000 óta pedig a Magyar Állami Operaház énekkarának tagja.

Arra kérdésre, hogy mit szólt, hogy ő kapja idén az elismerést, így reagált: „Mikor megtudtam, először nem szóltam semmit, szó nélkül maradtam. Nagyon megtisztelő számomra, hiszen nagyon nagyra tartják ezt a díjat. Ezzel elismerik a munkámat, ami sok utazással jár, a családom sokszor vendégként tekint rám. Szóval nagyon nagy megtiszteltetés ez a díj. Biztos, hogy 30-40 év múlva nosztalgiával fogom elővenni a gyűrűt.”

A rendezvényen a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakának növendékei léptek fel, illetve a díjazott művész. A fellépők sorában volt: a Kamaracsoport, Juhász csaba József, Nagy Krisztina, Forrai Fanni, Kovács Zoltán, Bálint Henriett, Lugasi Linett, Juhász Boróka, Farkas Mihály Tamás, Rakonczai Dorina, Nagy Szabolcs, valamint Kurai Dzsenifer Letícia. Őket az est folyamán a zeneiskola pedagógusai kísérték zongorán: Borsos Annamária, Lauer Ágnes és Tóth Eszter, míg felkészítő tanáraik voltak: Kónya Krisztina, Bánvölgyi-Geréby Dóra és Bátki Fazekas Zoltán.

ÉR.