A virtuális valóság olyan számítógéppel létrehozott környezet, amelyben a felhasználó is jelen van, mint virtuális test. A VR-ben a program használója egy sisakot illeszt a fejére, melynek következtében a jobb, illetve a bal szem számára digitálisan elállított kép kettő, a szemhez közvetlen közel elhelyezett nagyfelbontású képernyőn jelenik meg, tökéletes 3 dimenziós érzetet eredményezve. A sisak segítségével a fejünk mozgatásával tudunk körbe nézni a virtuális térben, így nincs szükség egér, joystick, vagy hasonló iránymutató eszközök használatára.

„A szemüveg segítségével belépsz egy általad választott képzeletbeli világba, ahol minden olyan, mint a valóságban. Mindazon fantasztikus helyre eljuthatsz, ahol ébren is átélheted az álmaidat” – tudhattuk meg Pacskó Noémitől.

Az egész családnak lehetőséget nyújtó Hello VR egy misztikus, izgalmas, különleges élményt ad, így aki kipróbálja a több, mint 30 féle játék valamelyikét, biztosan elégedetten, csillogó szemmel sétál ki az ajtón, és tér vissza legközelebb, hogy akár kenuval csavarogjon, vagy R2D2-t védhesse meg lézerkarddal a rohamosztagosoktól, vagy éppen szembe sétálhasson egy T-Rex-szel. De a sárkányrepülést, a súlytalanság érzését, és a fejjel lefelé lógás élményét is átélhetjük a Hello VR-ben.

Egy közelgő ünnep kapcsán különleges akciót szerveznek csak hölgyek részére. Március 8-án, nőnapon, meginvitálnak minden nőt, aki érdeklődik a virtuális valóság iránt. Egy saját maguk által választott, ingyenesen kipróbálható virtuális valóság élményben lesz része mindazoknak, akik részt vesznek benne. Garantált, hogy ez a napja vidám és szórakoztató lesz.

A Hello VR keddtől, péntekig 13 és 19 óra között, hétvégén 10-től 16 óráig várja a látogatókat Hódmezővásárhelyen az Andrássy u. 10-12. szám alatt. Bővebb információkat a weboldalukon, a www.hellovr.hu címen, illetve a 06 30/354-6571-es telefonszámon kaphatnak.

 

RV