Szombaton délután bezárták Makón mind a kórházat, mind a szakorvosi rendelőintézetet – erről a helyszínen tájékoztatták a sajtó képviselőit. – Az intézmény tíz dolgozója megbetegedett, s a tünetek alapján felmerült a kanyaró gyanúja, s a vizsgálatok eredménye alapján ötüknél be is igazolódott ez a fertőzés – nyilatkozta dr. Bosnyákovits Tünde. A Csongrád megyei tisztifőorvos hozzátette: a járvány elterjedésének a megakadályozása érdekében lezárták a kórházat.

– A tisztiorvosi szolgálattal közösen hoztuk meg ezt a döntést – vette át a szót dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója. A lezárás azt jelenti, hogy sem a fekvőbeteg, sem a sürgősségi osztályra nem vehetnek fel újabb betegeket, illetve látogatni sem lehet a már bent lévőket. A makói kistérségben élőknek három olyan körzetet határoztak meg, ahol ellátják őket ebben az átmeneti állapotban. Így Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Orosházára irányítják őket.

A zárlat a már bent fekvő betegeket nem érinti, hiszen őket továbbápolják. – Valamennyi makói dolgozónkat megvizsgáljuk, hogy ne merülhessen fel újabb fertőzés – folytatta dr. Kallai Árpád. A főigazgató kiemelte: a Maros-parti városból, illetve a környékéről a legtöbb páciens a hódmezővásárhelyi tagintézménye kerül, így ott felkészültek a fogadásukra. Azt még nem lehet tudni, mikor oldják fel a makói kórháznál és szakorvosi rendelőintézetnél elrendelt zárlatot.

A makói önkormányzat számára egyik kötelező feladat az egészségügyi alapellátás biztosítása. – Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk a városi kórháznak – tudtuk meg Farkas Éva Erzsébet polgármestertől. Hogy pontosan ez miben is nyilvánul meg, azt a városvezetőtől itt hallja:

##audio:3668##

Munkatársunktól. K.