Hódmezővásárhelyen már két éve, Makón pedig már lassan egy esztendeje érhető el a BEMER terápia. A BEMER, egy hivatalos orvos technológiai eszköz, amellyel fizikai érterápia végezhető. A legkisebb erek pumpáló mozgását segíti, a sejtek oxigén ellátásának javulását a hajszálér keringés javításával éri el. A mágnes terápiákhoz hasonlóan van egy kezelő matrac, a kezelés első részét ezen kapja az ember, de az applikátorok, illetve a kezelő sál segítségével helyi kezelésre is van lehetőség. A mágnes a Bemer terápia esetében csak a vivő anyag szerepét látja el, tehát ez nem mágnesterápia.

A kezelés teljesen fájdalommentes, és alkalmanként 16-30 percig tart. Ruhában felfekszünk a kezelőágyra – nem kell levenni az ékszereket sem, és először egy 8-16 perces teljes test kezelés kapunk, majd egy helyi terápiát, kezelő applikátorok vagy sál használatával, amely szintén 8-16 percig tart. A kezelésnek nincs korhatára – több európai országban, kórházakban az újszülött osztályon is alkalmazzák. És teljesen egészséges embereknél is alkalmazható, sőt érdemes évente 2-3 kúrát végigcsinálni, így ritkábban betegszünk meg, javul az állóképességünk, teljesítményünk.

Az orvosi vizsgálatok során, amikor a szervek vérellátását mérik, a hangsúlyt a nagyobb erekre helyezik, az utóbbi években azonban kiderült, hogy élettani szempontból a fontossági sorrend első helyén, a mikroerek működése áll. A mikrokeringés zavara a tapasztalatok, vizsgálatok alapján egyre fiatalabb korban akadályozza a testi-lelki egészség fenntartását. A BEMER terápia azonban segít a mikroérhálózat vazomócióját (rugalmas érfal mozgását) visszaállítani, javítani, ezáltal segít a hajszálerekben beindítani a vérkeringést.

A BEMER terápia olyan betegségek, panaszok megelőző vagy kiegészítő kezeléseként javasolt, amelyeknek kiváltó oka vagy velejárója a mikrokeringés zavara. Például magas vérnyomás, allergia, asztma, anyagcserezavar, fáradékonyság, ízületi fájdalmak, stressz okozta tünetek, krónikus sebgyógyulási zavar, stroke utáni rehabilitáció, sclerosis multiplex, csonttörés – és még hosszasan lehetne sorolni.

A Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdióban a BEMER terápia mellett négy szolárium gép (egy álló és három fekvő) is várja a vendégeket. A használatukhoz szakszerű segítséget is kapunk a bőrtípusunknak megfelelően. A tél végi időszakban kimondottan ajánlott a szolárium mértékletes használata, hisz már a kellemes meleg is jó hatással van a szervezetünkre, és beindul a D-vitamin termelődése is, jobb lesz a közérzetünk, erősödik az immunrendszerünk. A tavasz és a közelgő nőnap apropóján a Szolimed új ajándékkártyákkal is készül: készítettek „Szülinapi”, „Névnapi”, „Csak úgy” és „Tőlem Neked” kártyákat, de megújultak a bérletek is.

Makón hamarosan ismét nyílt nappal várják azokat, akik szeretnék kipróbálni a BEMER kezelést. Március 12-én, vasárnap reggel 8 órától állnak a makóiak és környékbeliek rendelkezésére. Nagyon fontos, hogy jelentkezzenek be telefonon, a 30/426-02-70-es telefonszámon.

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, a Vívócentrum előtt. Nyitva tartás: hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-17 óráig, vasárnap pedig 10-17 óráig várja a vendégeket. Makón pedig a Kálvin utca 8-12. szám alatt, a fehér templommal szemben várnak ránk. Itt a nyitva tartás: hétfőn, szerdán és pénteken reggel 8 és délután 1 óra között (igény esetén tovább is), bejelentkezni mindkét városban a 30/426-02-70-es telefonszámon lehet. A BEMER kezelés orvosi hátterét Dr. Duray Péter belgyógyász, reumatológus, mozgásszervi rehabilitáció szakorvos, sportorvos biztosítja.

Megtalálják az üzletet is a facebookon is, és a Bemer-terápiának is van külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhely és Bemer Terápia Makó néven, ahol nem csak az akciókról értesülhetünk, de esettanulmányokat is találhatunk.

Kiskata