Szerdán az Andrássy út 54. szám alatti épület felállványozásával megkezdődtek a Kagylóhéj felújítási munkálatai.  Az intézmény a Területi Operatív Program keretén belül újulhat meg. Az Európai Uniós támogatás mintegy 180 millió forintot tesz ki. Ennek köszönhetően a két intézménytípust, a Szolgálatot és a Központot külön tudják működtetni. Az előbbi az épület földszintjére költözik, míg az utóbbi egy külön szárnyban kap helyet.

A támogatásból teljes felújítás valósulhat meg. Mindez érinti az épület hőszigetelését, építészeti, gépészeti, elektromos egységeit is, valamint az udvar rehabilitációja is megtörténhet, illetve a teljes akadálymentesítés is meg fog valósulni ebből az összegből. A munkálatok várhatóan ez év végére fejeződhetnek be.

„Nagyon örülünk a lehetőségnek. Hosszú évek óta vártunk arra, hogy a szociális intézményrendszerben megújuljanak az intézményeink, és méltó körülmények között tudjuk fogadni a rászorulókat, illetve megfelelő körülményeket tudjunk biztosítani a szakember kollégáknak is” – fogalmazott Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója.

ÉR.

Fotók: Dudás Róbert