Idén ünnepli 10. születésnapját a makói Maros-parti Veterán Autós, Motoros Közhasznú Egyesület. – Már az alakulásunk óta minden esztendő március elején tartjuk a közgyűlésünket, melyen értékeljük az elmúlt esztendőt, megbeszéljük az idei terveket, illetve ha van, akkor ekkor vesszük fel az új tagokat is – nyilatkozta péntek este az egyesület elnöke. Szilágyi László elmondta: 2016-ban a legnagyobb rendezvényük a 2 napos pünkösdi találkozó volt, melyre magyar és külföldi veteránosok is eljöttek.

Az egyesület legidősebb járműve mi más is lehetne, mint a makói születésű Galamb József küzreműködésével készült Ford T-Modell, s ebből is egy 1921-es gyártású. – A tulajdonomban lévő legrégebbi darab egy nünbergi Triumph, ezen az 1940-es kiadású motoron nagyon sokat dolgoztam együtt édesapámmal, a kétkerekű lassan három évtizede került hozzánk – sorolta Szilágyi László. Ez a moci a szíve csücske az elnöknek. A fiai azonban jobban kedvelik a nagypapájuk gyönyörű oldalkocsis BMW-jét.

A péntek esti közgyűlésen részt vett Farkas Éva Erzsébet is. A polgármestertől a jelenlévők megtudták, hogy a város az idén összesen 30 millió forintot különített el a civil és a sportegyesületek támogatására. Hogy pontosan hogyan segítették eddig, illetve milyen lehetőségeik vannak a makói szervezeteknek, azt Farkas Éva Erzsébettől itt hallja:

##audio:3665##

Az összejövetel kezdetén még 36 tagja volt az egyesületnek, de a végére már eggyel bővült a létszám. Ugyanis elfogadták Bálint Zoltán jelentkezését és felvették a soraik közé. A makói férfit már régóta érdeklik az öreg járművek és neki is van egy nagyon különleges darabja. Erről a járgányról, valamint arról, miért kérte a felvételét az egyesületbe azt Bálint Zoltán itt részletezi:

##audio:3664##

Munkatársunktól. K.