– A judo gondolkodó sportág, hiszen feltételezi a test és a lélek harmoniáját, s valahol ez lehet a közös ezen sport és a rendőri hivatás között, hiszen egyikben sem lehet senki sikeres, ha nem edz, illetve nem végzi lelkiismeretesen a munkáját nap mint nap – mondta köszöntőjében dr. Lukács János dandártáboronok. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg csütörtökön Makón a belügyminisztérium országos judo bajnokságát. Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig beszédében külön kitért arra, hogy felújított környezetben fogadhatják ismét ezen sportág legjobb egyenruhásait.

Kovács Antal olimpikon és dr. Lukács János dandártábornok

Az eseményen részt vett Kovács Antal egykori cselgáncsozó. Atom Anti, ugyanis ezt a becenevet kapta a neves sportoló, utalva ezzel arra, hogy Pakson, az atomvárosban született és onnan indult el a karrierje, szerezte meg Magyarország első olimpiai- és világbajnoki címét ebben a sportágban. Elmondása szerint örömmel fogadta el a makói versenyre a meghívást, mert mindig nagyon szereti élőben követni a kiváló küzdelmeket. Erről, valamint a Maros-parti város küzdősportjáról is kérdeztük, s a válaszokat tőle itt hallja:

##audio:3652##

Harminckét szervezet összesen közel 150 versenyzője lépett csütörtökön tatamira. Köztük volt Bogács Gergő is, aki a szekszárdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályán dolgozik, mint vizsgáló. – Kiskorom óta űzöm ezt a küzdősportot, még az öccsémmel közösen kezdtük el – árulta el a főtörzsőrmester. A 24 éves fiatalember most már csak hobbi szinten dzsúdózik, de korábban szép sikereket ért el: volt a magyar válogatott kerettagja és nyert már országos bajnokságot is.

Bogács Gergő

A judo szabályai nem egyszerűek. A csütörtöki makói küzdelmeket egy egész bírói csapat felügyelte. Ennek a tagja volt Csiszár Dániel is. A fiatalember nem csupán bíráskodik, hanem egyik alapítója a Mórahalmi Judo SE-nek. A sportág rejtelmeibe, illetve a csongrádi kisváros egyesületének az életébe engedett bepillantást Csiszár Dániel, íme:

##audio:3653##

Munkatársunktól. K.