Az utolsó pillanatig kellett arra várni, hogy a Cseresnyés Kollégium diákjai, tanárai is elűzzék a telet, de megérte. Fantasztikus hangulatban telt a délután. A kollégium rendezvényei nem kizárólag arról szólnak, hogy egy közösséget összekovácsoljanak, hanem rendre lehetőséget adnak ezek az események arra is, hogy a tehetséges fiatalok bemutatkozhassanak, szerepeljenek közönség előtt.

Márpedig ilyen kollégistából nincs hiány a Cserkóban. A mostani rendezvényen egy zumbabemutatót tekinthetett meg a közönség.

Kanalas Anikó

A lánycsapatnak Kanalas Anikó, a kollégium 11. osztályos diákja tanította be. Anikó több mint nyolc éven keresztül versenytáncolt, és kollégiumi társak kérésére kezdtek őket tanítani zumbázni. Ezzel a mozgásformával Anikó is ez alkalomból ismerkedett meg, először mindig ő megtanulta a koreográfiát, majd azt megtanította a többieknek is. Mindez olyan jól sikerült, hogy hétfőtől csütörtökig minden este gyakorolnak a kollégiumban. A szerdai rendezvényen pedig tudásukból egy kis ízelítőt is adtak a lányok.

Egy másik tehetséges formációt alkotott Csányi Beáta Emese és Balog Ádám Árpád, akik a Pamkutya nevű, paródiákat gyártó csapatát jelenítették meg a társak előtt.

Csányi Beáta Emese és Balog Ádám Árpád

A két fiatal Katy Perry Dark Horse című dalának átdolgozását reprodukálta szerdán. Ebben a tömegközlekedési eszközökön való utazást, illetve azon belül is az ellenőrrel való találkozás esetleges kellemetlenségeit szedi rímbe Pamkutya. Beáta és Ádám sok gyakorlással, még több Pamkutya-videó nézéssel készült a fellépésre. Ádám elmondta, hogy őt leginkább a videók vicces volta, illetve a szövegek fogták meg. Ehhez Beáta a következőt fűzte hozzá: „Engem az fogott meg a Pamkutyában, hogy a való életet próbálja meg kiparodizálni, ugyanakkor mindenben a pozitívumot látja.”

A tehetségek felsorakoztatása után, aki élt és mozgott a kollégiumban, kivonult a Bakay-kúthoz, hogy Rozit, a kiszebábut elégessék. Ráadás produkcióként még egy busóálarcba öltözött fiatalember násztáncát is megcsodálhatták a lelkes télűzők.

Természetesen a farsangi fánk sem maradhatott el a rendezvényről, amit rögtön le is mozoghattak akár a jelenlévők, hiszen Just Dance bajnoksággal koronázták az estet. Négyfős csapatok álltak fel sorra, hogy megpróbálják leutánozni a kivetítőn megjelenő koreográfiát. Rengeteg nevetés kísérte a produkciókat, illetve egy-egy győztes kihirdetése hangos ovációba torkollott.

A táncversenyben nemcsak a diákok, a tanárok is részt vehettek – jobb oldalon például Horváthné Ruzsa Anita.

A kollégium következő megmozdulása lesz a március 2-i Arany János flashmob, illetve április 6-án a Cseresnyés Kollégium épületének 50. születésnapját fogják ünnepelni, amely köré nagyszabású rendezvénysorozatot álmodtak meg. Mivel mással is ünnepelhetnék a jeles évfordulót, mint a tehetségek felvonultatásával – tudtuk meg Horváthné Ruzsa anita igazgatóhelyettestől, aki maga sem volt rest, és már az előzetes bemelegítésnél beállt a táncolók közé.

ÉR.