A sportbál tavaly óriási siker volt, ezért a terv az, hogy ez az esemény is ugyanolyan hagyomány legyen, mint a díjak átadása. Közel négyszáz ember töltötte meg a Balogh Imsi Sportarénát szombat este, ahol rengeteg sportegyesület képviseltette magát.  Ez az alkalom arra is szolgál, hogy a sportolók megünnepeljék a 2016-os sikereket, kiadják magukból feszültséget, és utána újult erővel vághassanak neki a 2017-es akadályoknak, melyeket át kell ugorniuk, hogy ismét sikereket érjenek el.

„A sportolók megérdemlik, hogy minden évben legyen egy nap, ami csak róluk szól. Bízom abban, hogy ilyenkor sok barátság és ismeretség alakul ki, hiszen Hódmezővásárhely nem nagy, és kell az, hogy az itt sportoló fiatalok összetartsanak. Biztos vagyok abban, hogy az ilyen alkalmak előre viszik a sportéletet.” – árulta el Horváth Zoltán, sportreferens.

2017-ben is megvan már a város sportfejlesztési infrastruktúrája. Tervben van a Városi Stadion és a Hódtói Sportcsarnok további fejlesztése. Elképzelhető, hogy az Extrém Sportpálya is kibővítésre kerülhet, de egyéb szabadidős tevékenységekre alkalmas helyeket is szeretnének kialakítani a városban, hogy mindenki kedvére mozoghasson.

A sportbál természetesen nem maradhatott el a mozgás sokszínűségét tökéletesen prezentáló bemutatók nélkül. Színpadra lépett a Promenád Táncegyesület, és a Fit-Kid-es lányok Rácz Ildikó vezetésével is megmutatták, mit tudnak. Az izgalmak fokozása érdekében idén tombola is volt, melyeken sportszereket, és egy tabletet is lehetett nyerni.

sk