– Már nagyon várom a tavaszt, elegem van a télből! – jelentette ki pénteken a magyarcsanádi művelődési ház előterében Berta Amanda. Ennek érdekében a 13 éves diáklány is részt vett azon a vidám mulatságon, melyen Téltábornokot kívánták elűzni a csanádiak. Amandától megtudtuk: szereti ezeket a közösségi összejöveteleket, főleg most, hogy már elkészült az új kultúrházuk.

A Magyarcsanádért Egyesület szervezte a pénteki télbúcsúztatót. – Fiatal szervezet vagyunk, hiszen 2015 végén jegyeztek be minket hivatalosan, azzal a céllal alakultunk, hogy megőrizzük és továbbadjuk a település hagyományait, segítsük más helyi szervezetek, intézmények munkáját, valamint nem utolsó sorban a különféle programjainkkal egy kicsit összehozzuk a falu apraja-nagyját – sorolta az egyesület elnöke, Tóth-Pál Lászlóné.

A helyi Amatőr Színjátszó Csoport tagjai egy vidám jelenettel készültek. A Farsang hercegét vitték színre. A rövid darab lényege az volt, hogy a kis közösség egy bulit akart összehozni, amihez elengedhetetlen a herceg ottléte, hiszen ő a vidámság, a jókedv és a szórakozás megtestesítője.

Az előadáson kívül számos más egyébbel is várták a vendégeket a csanádi kultúrházban. A kicsiket kimaszkírozták, hogy ezzel is segítsék a tél elkergetését. A jelenlévők közösen készítették el a hideg évszakot jelképező kiszebábot, melyet el is égettek a művelődési ház előtt.

Munkatársunktól. K.