Már hetekkel ezelőtt elindult a felkészülés mind az intézményben, a pedagógusok részéről, mind pedig a szülői munkaközösséget tekintve. Emellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy néhány gyermek a tavalyi farsang óta erre készül, hiszen már akkor eldöntötte, idén minek öltözik be. Néhány jelmezt pedig igazán nem lehet egyszerű elkészíteni. Például megjelent a tornateremben kiterített szőnyegen – mely színpadként funkcionált – sündisznó jelmez igazán precíz, kidolgozott munkával, de láthattunk kürtőskalácsot, melytől mindenkinek megkordult egy kicsit a gyomra, de termesztésen a hercegnők és a focisták sem hiányozhattak az idei jelmezversenyről.

Csoportos produkciókat is megcsodálhatott a közönség, melyet az osztályfőnökök vezetésével adtak elő a kisdiákok. Elsőként Afrikába utazhattunk, ahol a bennszülöttek a mit sem sejtő turista útjába álltak, majd belőle szerették volna elkészíteni a vacsorát. Ám egy állat elvonta a figyelmüket, így a vacsora megszökött, de az ősi táncot így is eljárták.

Majd az egerek és macskák harcát tekinthettük meg, ahol az egér mindig túljárt a cica eszén. Ezt követően pedig egy modern táncot láthattunk a stílusosan öltözött, szépen kisminkelt lányoktól.

Az egyéni jelmezversenyt zsűri mustrálta, akinek nem lehetett könnyű dolga, hiszen nem szerepelt két ugyanolyan jelmez a felvonulók között, mind egyedi, ötletes és sokszor saját kezű munka volt. Így a bírák nem csak ezeket a szempontokat vették figyelembe, hanem akár az előadásmódot is, mint ahogy Hulk határozottan mutatkozott be, vagy a TEK-es mint egy kommandós jelent meg, lövésre készen, vagy éppen, hogy a pingvin, az állat egyedi járásával lépdelt a zsűri elé.

Mindazok, akik részt vettek ezen az eseményen egy meglepetés produkciót is kaptak, méghozzá Fogarassy Judit táncművész tanítványainak balett előadását. Magával ragadó előadásnak lehettek szemtanúi a jelenlévők.

A gyönyörűen feldíszített, vidám hangulatú tornateremben történő jelmezek bemutatása után, minden gyerkőc az osztályában folytathatta a mulatságot, ahol a szülőknek köszönhetően mindenféle finomság, süti, üdítő várta őket.

 

RV