Az uszodabejáráson Bienerth Gusztáv először vette szemügyre a hódmezővásárhelyi uszodát, amelyet tavaly sikerült teljesen befejezni. Almási István polgármester felidézte a sikeres Ifjúsági Úszó EB-t, és azt, hogy szinte rendszeresen edzenek a városban válogatott úszók, beleértve Gyurta Dánielt, és Kapás Boglárkát is.

A képen: Bienerth Gusztáv

Kivételes lehetőségként említette az Úszó Szövetség elnöke, hogy most először láthatja élőben a Gyarmati Dezső Sportuszodát. Fontos célnak tartja, hogy az itteni gyerekek mindegyike meg tanuljon úszni, hiszen ettől lesznek nagyobb biztonságban, ettől maradnak egészségesek, és ennek a tudásnak a birtokában tudják eldönteni, hogy mit szeretnének kezdeni ezzel a sporttal. Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség Szövetségi Kapitánya is szólt, aki megemlítette, hogy a világon kevés ilyen komplexum van, mint a hódmezővásárhelyi, így a városban lakóknak nem kell meglepődniük, ha híres úszókkal fognak találkozni, ugyanis a versenyek előtt nagyon szívesen fogják ezt a helyszínt választani a felkészülésüknek.

A paralimpikonok már második alkalommal járnak Hódmezővásárhelyen, és valószínűleg visszajáró vendégek lesznek. Ebben az évben itt fogják rendezni a Nyílt Nemzetközi versenyüket, amit szeretnének minél jobban kiszélesíteni, de eddig hat ország indulása biztos. Jelenleg a paralimpikonok Hódmezővásárhelyen készülnek a mexikói világbajnokságra, és több mint két hétig élvezik a Gyarmati Dezső Sportuszoda adottságait.

Papp Bianka paralimpikon úszó Rióban, az Olimpián, ezüst és bronzérmet, valamint egy 5. helyet is szerzett. Tegnap érkezett a csapattal Hódmezővásárhelyre. „Nagyon szeretjük a helyet, lehet pihenni is, és az edzésekhez is adott minden. Most az októberi világbajnokságra készülünk itt, és szeretnék több éremmel hazatérni” – tette hozzá a sportoló.

sk