Igazán szoros és a végletekig kiélezett csatát hozott a HLKC pilisvörösvári vendégszereplése. A hazai csapat, ahogy hónapokkal korábban Vásárhelyen, úgy otthon is Dráva lendületes és erőteljes játékára épített, a korábban NB I-ben is megfordult játékos átlövéseivel igyekezett zavart kelteni – ez alkalommal is tíz fölé jutott a gólok számát tekintve.

A HLKC azonban a masszív falat sok mozgással igyekezett megbontani, valamint hosszú lefolyású támadásokat vezettek, amelyeket többségében sikerült is góllal zárni. A Pilisvörösvár így nem tudott ellépni, olyannyira nem, hogy a második játékrészben volt, hogy kétgólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Az előnyt azonban nem sikerült végig megőrizni, ám így is pontot tudott szerezni a HLKC.

A csapat továbbra is 11. a tabellán, ám a tizedik helyen álló Szent István SE-vel azonos, 9 ponttal.

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 14. forduló
2017. február 12., 14.00-  Solymár, Pemü spcs – 120 néző
Pilisvörösvári KSK – Hódmezővásárhelyi LKC 28-28 (14-14)
Játékvezetők
:Marton Zsófia, Szabó Eszter
Versenybírók: Szabó János, Pordán József
HLKC: Kothencz – Szűcs 3, Ilyés 5, Földesi, Markos 3, Török 8, Fazekas Cs: Áncsán (k), Balogh (k), Becsei 1, Klemm 2/2, Horváth 1, Blaskovics, Nagy 5, Kandó, Kis
A Pilisvörösvár gólszerzői: Drávai 12, Borbás 5, Hermann 4, Tagscherer 3, Rásony 3, Ábrahám 1

Bartók Csaba vezetőedző: “Nagyon jó szellemben, hatalmas akarattal és hittel kézilabdáztunk. Nagyon örülök a megszerzett pontnak, még akkor is ha a végjátékban elkövetett hibáink miatt győzelmet szalasztottunk el. Ezt a mentalitást kell tovább vinnünk a hátralevő tavaszi mérkőzéseken.”

A juniorok meccse szintén izgalmasan alakult. Az alaposan megfiatalított csapat helyt állt. Eleinte ugyan a házigazdák voltak előnyben és az ő akaratuk érvényesült, ugyanakkor a nagyszerű vásárhelyi hajrának köszönhetően, végül egy időn túli büntetővel meglett az újabb két pont.

A csapat őrzi második helyét a bajnokságban. A lányok 24 pontnál járnak.

NBI/B Keleti csoport
Női junior kézilabda bajnokság – 14. forduló
2017. február 12., 12.00-  Solymár, Pemü spcs – 600 néző
Pilisvörösvári KSK – Hódmezővásárhelyi LKC 28-29 (15-13)
Játékvezetők:
Fehér Viktória, Kékesi Krisztina
HLKC:
Balogh – Bálint 5, Blaskovics 4, Besenyi 3, Kis 11, Sajtos 1, Kandó Cs: Áncsán (k), Balogh 1, Szöllősi, Kovács, Molnár 4, Marton

Kis Márk vezetőedző: “Megfiatalított csapatomat csak dicsérni tudom. Voltak ugyan kisebb hullámvölgyek a játékunkban, de végig hittünk a győzelemben.”

A következő fordulót 2017. február 18-án rendezik, akkor az Eszterházy KFSC érkezik a Balogh Imsi Sportcsarnokba. A juniorok 15 órától, a felnőttek 17 órától játszanak.

szcs
Fotó: Blaskovics Tibor