Történetesen azt, hogy készül a társulat előadása, vagyis A helység kalapácsa.

Benkő Brigitta

Benkő Brigitta, a Bessenyei Színkör vezetője, a darab rendezője óvó tekintetével követte nyomon a színészek munkáját, akik már megtanulták a szövegüket, és már majdnem minden a helyén van a produkcióban. A színkör tagjai összeszokott csoportot alkotnak, hiszen már négy éve dolgoznak együtt. Most azonban „idegen elemek” is beférkőztek a csapatba.

Gömöri Krisztián Fejenagy szerepében éppen borgőzös álmából ébredezik.

Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház színésze alakítja a darab címszereplőjét, a helység kalapácsát, azaz Fejenagyot.


A lágyszívű kántor (Erdélyi Tibor) éppen Szemérmetes Erzsók (Makainé Vitális Mónika) dekoltázsába kukkant bele.

A díszletet és a lágyszívű kántort pedig Erdélyi Tibor festő jóvoltából láthatja a közönség. Az Árendás Táncegyüttes pedig mozgalmas betétekkel teszik látványossá a produkciót. Utóbbival már megvoltak az első próbák, azonban a hétfői kukucskálásán ők nem tudtak részt venni.

„Szeretnénk, ha Petőfi szövegét minél többen megismernénk. A mostani nyílt próba azt a célt szolgálja, hogy sokakhoz eljusson a darab híre. December óta zajlanak a próbál hétfőn és csütörtökönként, de találkoztunk már szombaton is, illetve vasárnap is próbáltunk. Jelen próba alkalmával a már elkészült részleteket nézheti meg a közönség” – fogalmazott Benkő Brigitta.

Ezen kívül természetesen a rendezői instrukcióknak és javításoknak is tanúi lehetett a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban összegyűltek.

Kotormán Dóra

Kotormán Dóra azért látogatott el a kukucskálásra, mert barátnője is a színkör tagja. Minden alkalommal megnézi az egyetemista diáklány Torma Evelint, aki jelen darabban a mesélőt alakítja. „Természetesen ismerem a darabot. Egy szórakoztató produkcióra számítok, remélem, Evelin is hozza a maga fantasztikus formáját.”

A hangulat fergeteges volt, a karakterek, szituációk már most hangos kacajra késztették a nézőket.

Gömöri Krisztián és Torma Evelin

Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét a Bessenyei Színkör előadásában március 15-én mutatják be. Aki ennél hamarabb szeretne bepillantást nyerni a humoros előadásba, a nyílt főpróbán teheti meg, aminek kicsivel a premier előtt lesz. Jegyek megvásárolhatók a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Harangláb (Csáki Márton) és a lágyszívű kántor (Erdélyi Tibor)

ÉR.