A vidám, szórakoztató előadás során Laczkfi János és Bartos Erika verseit zenésítették meg, világzenei stílusban, illetve Halász Judit egy-két nagy slágerét is meghallgathatta a közönség. A vicces és tanulságos összeállítást tapsvihar kísérte végig.

Az előadás előtt Malek Andrea színész – énekesnővel beszélgettünk a mai műsorról, illetve Hódmezővásárhelyről szerzett benyomásáról.

Promenad: Mi jellemzi a mai műsor struktúráját?

Malek Andrea, színész-énekesnő: Igyekeztem vicces és érdekes dalokat összeállítani, hogy a legkisebbeket is lekösse. Ugyanakkor abból indultam ki, hogy a gyerekek szeretnek szaladgálni, így ez is szempont volt a válogatáskor, a számok alatt akár futkározhatnak is. A nehézsége egy ilyen előadásnak az, hogy a felnőttek és a kicsik figyelmét is lekössük. Mesélek is közben, versek szólalnak meg prózában és megzenésítve.

Promenad: Hogyan szokott ráhangolódni egy-egy előadásra?

Malek Andrea: A mai nap folyamán próbáltunk egy kiadósat, erre, úgy gondolom, mindenképpen szükség van, mert így nem viszi el az energiánkat a koncentrálás a műsor alatt, élvezni tudjuk az előadást mi magunk is. Amíg utazunk, addig is hangolódunk, beszélgetünk, sokat számít nálunk is a csoportdinamika.

Promenad: Ön többször járt már Hódmezővásárhelyen, milyen benyomásai vannak a városról?

Malek Andrea: Igen, az elmúlt egy évben 4-5 alkalommal jártam Hódmezővásárhelyen. Nagyon kedvesek az emberek, mindig szívesen jövök, örömmel hozok-viszek. Nyaranta visszajárok Sándorfalvára, a Jazztáborba.

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője kisfiával, Péterrel vett részt a műsoron. „Családi bérletünk 3. előadása ez a mai, azért nagyon különleges, mert egy olyan neves művész adja elő, aki már számos darabban játszott, köztük musicalekben is. A gyerekeknek is biztosan fantasztikus élményben lesz részük. Peti is nagyon várja az előadást, rendszeresen elhozom az ilyen jellegű műsorokra.”

Varga Anikó és kisfia, Péter

Tóth Ildikó kislányával, Liával érkezett. Már több alkalommal voltak a BFMK családi előadásain, mindig nagy élményekkel gazdagodtak. Ildikó most is szórakoztató műsorra számított. „Nagyon várom már!” – tette hozzá édesanyja gondolataihoz az 5 éves Lia.

Tóth Ildikó, és Lia

Malek Andi és az EszeMent MeseBand 3 évvel ezelőtt alakult meg szórakoztatás, kultúraközvetítés, örömzenélés céljából. A formáció tagjai a mostani fellépésen Malek Andrea mellett Frey György, társszerző, zeneszerző, basszusgitáros, Kovács Tamás, dobos, és Schneider Zoltán gitáros voltak.

Az előadás megnyitó számában Malek Andrea, takarítónőnek öltözve

Ács Helga