A jelmezes felvonulást egy projekt hét előzte meg, aminek keretén belül a diákok a megismerkedhettek a farsangi népszokásokkal. A tanítási órákon nem kifejezetten a mulatozás volt a téma, főleg a hagyományőrzésre fektették a hangsúlyt. Ennek eredményeit az iskola folyósójára is kitették.

A pénteki napot izgatottan várták a tanoncok, hogy végre mindenki szeme elé tárhassák elkészült maskarájukat. A jelmezek elkészítésében nagyon sokat segítettek a szülők, és a projekt hét tanítási óráin is szorgosan munkálkodtak az álcák megalkotásán.

A farsangi mulatságon az első produkciót a Szabadság Téri Óvoda óvodásai mutatták be, majd a Liszt alsó tagozatos diákjai csoportos és egyéni jelmezes felvonulást tartottak. Felső tagozaton minden osztály készült egy produkcióval, vidám, humoros, néhol komoly témában.

Maskara ötletből idén sem volt hiány, összefuthattunk a sötét nagyúrral, Darth Vaderrel, a tavaszkirálynővel, Spongyabobbal, a női szívek pedig egy igazi szívtipróért doboghattak.

Nagyon nagy öröm számomra, hogy minden évben visszajönnek a volt Lisztes tanítványok, és együtt buliznak a jelenlegi iskolásokkal. Erre a farsangra külön lelkesedéssel készültek a gyerekek, hiszen február 25.-én lesz egy farsangi vacsoraest a felnőtteknek, ami az „Isten pénze” musical létrejöttét segíti. Erre az estre a legjobb produkciók kerülnek majd be.” – mondta el  Forrainé Kószó Györgyi, az iskola igazgatója.

Forrainé Kószó Györgyi

A legjobb jelmezeket négytagú zsűri értékelte, a gyerekek pedig névtelenül megszavazták a mulatság királyát, királynőjét, és az udvarhölgyeket, udvaroncokat.

Sz.Viktor