1997 óta jár le edzésekre Juhász István, a Hódmezővásárhelyi Kézilabda Egyesület játékosa és technikai vezetője. 2000-től látja el a technikai vezető szerepét is, így a szó jó oldalát nézve, „mindenes” a csapatnál. Az általános iskolás kézilabdás élmények után, ez a csapat az, amely megadja számára a sport közelségét, mert annak, aki megízlelte, szinte lehetetlen ettől elszakadni.

A csapat összetétele szinte folyton változik, az életkort is beleszámítva. Leginkább 20-as, 30-as férfiak alkotják a gárdát, de van pár negyven év körüli játékos is. Ők igazi „öregfiúknak” számítanak, de igazából ez is ennek a csapatnak a célja: biztosítani az idősebbeknek is azt, hogy hobbi szinten a kézilabda közelében maradhassanak. Az edzések még így is nagyon kemények, heti kétszer a Porcelán Sportcsarnokban erősítenek a fiúk és igyekeznek a profikhoz hasonlóan összeállítani az edzéstervet.  A csapatlétszám miatt változhat az edzés minősége is, nyolc és tizennyolc fő között változik az összetétel.

A Megyei Bajnokságban helytállnak, jelenleg az ötcsapatos bajnokságban a negyedikek. A mezőny nagyon kiegyenlített, a csapat minden héten rangadót játszik. Az FKSE junior csapatával, a Makó KC második csapatával, az SZTE EHÖK SE-vel, és a Csongrádi Tigrisekkel vetélkednek a legjobb címért a vásárhelyiek.

Kis Márk tizennégy éves kora óta edz a fiúkkal, lassan tizenhárom éve. A HKE előtt már kézilabdázott másik egyesületnél, és iskolai szinten is, de több tényező miatt is az „öregfiúk” mellett döntött. Márk a hódmezővásárhelyi serdülő lányok edzője jelenleg, így el kellett döntenie, hogy a profi sport, vagy az edzői munka mellett teszi lesz a voksát. ” A megyei szint inkább a sport szeretetéről, és nem a profizmusról szól. Vannak fix emberek, a régi öreg motorosok, de általánosságban mindig változik a csapat, azonban minden évben egy jól működő társaság jön össze” – tette hozzá Márk.

Korhatár nélkül mindenkit várnak a csapatba, aki érdeklődik a kézilabdázás iránt, vagy csak szeretne részt venni egy átmozgató edzésen, az hétfőn és csütörtökön este hat és nyolc között látogathat el az edzésekre.

sk