A BEMER kifejezés a Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció mozaikszava. Valójában egy fizikai érterápia ez, amely szervezetünk öngyógyító folyamatait indítja be. A mikrokeringés az emberi vérkeringés funkcionálisan legkisebb és rendkívül szerteágazó hálózatában megy végbe. Létfontosságú feladatokat lát el: oxigénnel és tápanyagokkal látja el a szöveteket és a szerveket, elszállítja a méreganyagokat, aktivizálja az immunrendszert. Azonban a stressz, a mozgásszegény, egészségtelen életmód, a káros szokások, a kevés alvás folyamatosan csökkentik a hatékonyságát.

A BEMER-jel segítségével azonban a mikro erek teljesítménye javul, megszűnik az erek szűkülete, ráadásul a BEMER-jel azért is speciális, mert beindítja a vazomóciót, azaz a legkisebb véredények lüktető mozgását. Leegyszerűsítve: visszaállítja a hajszálerek rugalmasságát. A mikrokeringés zavara okozza a betegségek döntő többségét, és már a tünetek megjelenése előtt kimutatható ez a zavar, és ezzel együtt sejtszinten már kezd kialakulni a betegség – akár már 23-25 éves korban is. Az idő előrehaladtával egyre inkább károsodnak a szerveink, majd megjelennek a tünetek.  A BEMER terápia azonban már ebben az úgynevezett „ablak-periódusban” segíteni tud, helyreállítván a mikroér keringést.

Persze nem csak megelőzésben, akár gyógyításban is segíthet. Hogy mennyi idő alatt hat a terápia, az minden esetben más. Van, akinél magas vérnyomás esetén már nyolc kezelés hatékonynak bizonyul, azonban akadhat, akinek kell a harminc kezelés. Ugyanis nem a BEMER-jel gyógyít, hanem a szervezetünk rendje áll vissza, tehát a testünk maga végzi a „gyógyítást”

A Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdióban a BEMER terápia mellett kipróbálhatjuk a Ceragem masszázságyat is. Ezekben a különleges masszázságyakban jáde kövek masszírozzák végig a gerinc menti izmokat, hosszanti hátizmokat. A legújabb típusú Ceragem masszázságy egy testérzékelővel is fel van szerelve, amely feltérképezi a használót a medencétől a nyakszirtig, megméri a gerinc hosszát és görbületeit, és ennek megfelelően állítja be a masszírozó programot. Ez azért is hasznos, mert a készüléket már 4 éves kortól lehet használni, s egy gyermeknek teljesen más a testfelépítése, mint egy felnőttnek. Így mindenki egyénre szabott masszázst kaphat. Kifejezetten ajánlott mozgásszervi megbetegedések kezelésére, gerincbántalmakra, keringési problémákra, belső gyulladások, bőrbetegségek kezelésére, stressz oldásra, valamint diabétesz, asztma esetén is javasolt a használata.

De természetesen a szolárium gépek is állnak a barnulni vágyók rendelkezésére. A használatukhoz szakszerű segítséget is kapunk a bőrtípusunknak megfelelően. A tél végi időszakban kimondottan ajánlott a szolárium mértékletes használata, hisz már a kellemes meleg is jó hatással van a szervezetünkre, és beindul a D-vitamin termelődése is, jobb lesz a közérzetünk, erősödik az immunrendszer. A Valentin-napra akcióval is készül a Szolimed: február 10-től 20 százalék kedvezménnyel barnulhatunk, mindenki ajándék krémet kap, aki a szoláriumot használja, és egyedi bérletakció is vár bennünket.

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, a Vívócentrum előtt. Nyitva tartás: hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-17 óráig, vasárnap pedig 10-17 óráig várja a vendégeket. Ajánlott bejelentkezni a 30/426-02-70-es telefonszámon.

Makón is kipróbálható a BEMER terápia, a makói szalon a Kálvin utca 8-12. szám alatt, a fehér templommal szemben található, a szolgáltatás pedig hamarosan bővülni fog: egy-két héten belül itt is használható lesz majd a Ceragem masszázs ágy. Nyitva tartás: hétfőn, szerdán és pénteken reggel 8 és délután 1 óra között (igény esetén tovább is), bejelentkezni ugyancsak a 30/426-02-70-es telefonszámon lehet.

Február 11-én, szombaton, Makón, február 12-én, vasárnap pedig Hódmezővásárhelyen tartanak nyílt napot, amikor ingyen kipróbálható a BEMER terápia, sőt, a hódmezővásárhelyi szalonban a Ceragem masszázságy is. A nyílt napra mindenképpen be kell jelentkezni telefonon – minél hamarabb, mert a legutóbbi alkalommal is teltház volt, mindkét szalonban.

Megtalálják az üzletet is a facebookon is, sőt, a Bemer-terápiának is van már külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhely és Bemer Terápia Makó néven, ahol nem csak az akciókról értesülhetünk, de esettanulmányokat is találhatunk.

Kiskata