Esetünkben azonban abszolút hiányzik az áthallás. Az elmúlt napok enyhe időjárása ugyanis mondhatni egyáltalán nem befolyásolja a vásárhelyi jégpálya életét. Persze láthattunk olyat, hogy a pályán áll a víz, kétségbeesni viszont nem kell. Ezt a vízmennyiséget egyszerűen le tudják húzni a felszínről, a jég pedig még minimum 12 centi vastag, így az is benne van a pakliban, hogy a hónap végéig kitart. Pláne, hogy a jövő hétre ismét ígérnek egy kis visszahűlést.

Ennek okán szombat délelőtt nagyüzemben zajlott az oktatás. Többségben a kisebbek vonták uralom alá a pályát, de akadtak nagyok is, akik első ízben húztak korcsolyát és óvatos léptekkel, centiről-centire haladva ismerkedtek a csúszós felülettel. Mennyivel jobb ez így, mint egy kiadós ónos esőzés után!

Azonban a vicc után, egy mondás is van a tarsolyomban. Egyszer minden jónak vége szakad. A korcsolyázás esetében azonban csakis cáfolni tudom a dolgot. Tény, hogy február végén vélhetően búcsút kell inteni a jégnek, de nem a korcsolyázásnak.

Pup Olivér László oktató ugyanis az olvadás után továbbra sem teszi le a korcsolyát. Az élesebbik véget gurulósra cseréli és erre biztat mindenkit. A tervek szerint ugyanis a Hódtói Sportcentrumnál lévő körpályán és rámpás pályán görkorcsolya oktatást szerveznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Olivér azt ígéri, hogy az agresszív korcsolya, a művészi korcsolya és a gyors körpályán haladás is előkerül majd.

Ez azonban még hetekkel odébb van, hiszen a mostani időjárás kifejezetten alkalmas a jégen csúszkálásra. A jég, mint említettük, még elég vastag. A hőmérséklet viszont enyhébb, így az ember nem fagy szerencsétlenül járt csiga módjára a jéghez. Ehelyett felszabadultan vehet leckéket vagy kamatoztathatja csodacsúszó képességeit!

szcs